Турнірна таблиця УПЛ після 9 туру: Шахтар залишився першим, але Динамо лідирує за втраченими очками

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2676
0 голосів
Турнірна таблиця УПЛ після 9 туру: Шахтар залишився першим, але Динамо лідирує за втраченими очками
Гравці Шахтаря. Фото: Шахтар
Поєдинком у Дніпрі між місцевим СК та харківським Металістом 1925 (1:0) завершився дев'ятий за ліком тур української Прем'єр-ліги в сезоні 2023/2024 років.

Вся боротьба попереду, але вже вимальовуються лідери та явний аутсайдер.

Після поразки від Оболоні (0:1), мертвим вантажем на дно турнірної таблиці ліг Минай. Команда Володимира Шарана не знає смаку перемог від початку чемпіонату. Наразі закарпатський клуб має в активі лише три очки.

Але найголовніші розбірки точилися на горі турнірної таблиці, де обидва проміжні лідери в дев’ятому турі очок не дорахувалися: Шахтар програв Ворсклі (1:3), а Кривбас, який грав на наступний день після фіаско «гірників», поступився Руху (1:3).

Тож, команда Юрія Вернидуба не скористалась можливістю одноосібно очолити турнірну таблицю УПЛ.

Одеський Чорноморець та житомирське Полісся на вікенді також перемогти не змогли: «моряки» зіграли в безгольову внічию із Зорею (0:0), а «вовки» з Колосом (0:0).

Головний стрибок туру здійснило київське Динамо, яке розбило Олександрію (4:2) та підтяглося до першої п’ятірки: нині біло-сині мають в активі 15 пунктів і три (!) поєдинки в запасі. Тож, саме підопічні Мірчі Луческу є потенційними та одноосібними лідерами чемпіонату.

Одразу на чотири щабля до гори здійнявся і Дніпро. Дякуючи перемозі над Металістом 1925 (1:0), команда Юрія Максимова нині посідає сьому сходинку, маючи в активі 12 залікових очок.

Щодо решти позицій в турнірній таблиці УПЛ, то за підсумками дев’ятого туру особливих пертурбацій не відбулося. 

  • Наступний, ювілейний, 10 тур буде зіграно з шостого по восьме жовтня.
  • Центральною битвою туру стане поєдинок в Житомирі між Поліссям та Динамо. Матч заплановано на 6-те жовтня. Початок гри о 15:00.