Рух здійснив неймовірний камбек у матчі з Кривбасом, забивши 3 голи за 5 хвилин: Шахтар залишився першим в УПЛ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1985
0 голосів
Рух здійснив неймовірний камбек у матчі з Кривбасом, забивши 3 голи за 5 хвилин: Шахтар залишився першим в УПЛ
Фото: УПЛ
Криворізький Кривбас сенсаційно поступився на домашньому полі львівському Руху в матчі дев'ятого туру української Прем'єр-ліги (1:3). Команда Юрія Вернидуба не скористалася нагодою очолити турнірну таблицю УПЛ.

Зважаючи на розташування команд в турнірній таблиці УПЛ, поєдинок Кривбасу та Руху цілком можна було вважати центральною битвою неділі в українській Прем’єр-лізі.

І обидва колективи, видавши дуже жваву гру, підтвердили передматчеві очікування на всі сто відсотків. 

Від початку матчу Кривбас захопив ініціативу, але довго не міг створити реальну гольову нагоду. Більш того, саме підопічні Юрія Вернидуба пропустили першими: на 34-й хвилині гри Денис Теслюк класно прострілив з правого флангу, Юрій Климчук випередивши Дмитра Ледвія, відправив м’яча у сітку. Але, взяття воріт скасували, через офсайд у центрального форварда Руха.

Зрозумівши, що загравати з львів’янами не варто, криворіжці під кінець першого тайму збільшили тиск на їх ворота і впідсумку, досягли свого: на 41 хвилині гри, рукою у власному майданчику зіграв Євген Пастух, а Хрвоє Ілич, реалізував удар з одинадцятиметрової позначки, чітко пробивши в правий кут.

Здавалося б у таймі другому Кривбас розвине свою перевагу чи просто втримає таку необхідну перемогу. Та сталося все геть не так, як гадалося. Віталій Пономарьов по перерві провів заміни і його джокери – Василь Рунич та Ілля Квасниця – зробили гру.

Божевільна п'ятихвилинка за котру Рух забив тричі (!) перевернула все з ніг на голову. Спершу, після розіграшу кутового класно приклався до м’яча з-за меж штрафної Рунич. За три хвилини по тому, Юрій Климчук чітко пробив з пенальті у лівий кут і вперше вивів львів'ян вперед. І не минуло й двох повних хвилин, як швидку атаку Руха, знову завершив голом Рунич, який замкнув проникаючу передачу з флангу від Квасниці.

Від такого нокдауну підопічні Юрія Вернидуба, як не мамагалися, але відійти не змогли.

Україна. Прем’єр-ліга

9-й тур

Кривбас – Рух 1:3 (1:0)

Голи: Ілич, 42, пен. – Рунич, 63, 68, Климчук, 66, пен.

  • Після поразки від Руху Кривбас так і залишився на другій сходинці в турнірній таблиці УПЛ. Наразі в активі підопічних Юрія Вернидуба 18 очок. Відставання від Шахтаря складає одне очко.
  • Рух після дев’яти турів (8 матчів) має в активі 15 очок і розмістився на п’ятій сходинці.
  • В наступному, десятому турі УПЛ, Кривбас вдома прийме одеський Чорноморець. Поєдинок заплановано на восьме жовтня. Початок гри о 17:00.
  • Рух в десятому турі вдома прийматиме Минай. Поєдинок заплановано на восьме жовтня. Початок гри о 15:00.