Минай виявився правим: УАФ визнала результативну помилку арбітра у матчі з Оболонню

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1384
0 голосів
Минай виявився правим: УАФ визнала результативну помилку арбітра у матчі з Оболонню
Фото: УПЛ
Комітет арбітрів Української асоціації футболу підтвердив, що головний суддя матчу дев'ятого туру УПЛ між Минаєм та Оболонню (0:1) мав призначити пенальті у ворота гостей.

Одразу після поразки від Оболоні (0:1) представники ужгородського Минаю заявили, що суддя Олександр Афанасьєв припустився помилки, не призначивши пенальті у ворота київської команди за фол на Тимурі Корабліні.

Й ось, сьогодні, 2 жовтня, Комітет арбітрів УАФ підтвердив, що суддя дійсно мав призначити одинадцятиметровий штрафний удар. 

Пояснення таке: незважаючи на хорошу позицію арбітра, він припустився помилки, не зазначивши очевидний поштовх захисника № 19 Оболоні на гравця № 17 Минаю ззаду. Цей поштовх призвів до падіння гравця та завадив йому продовжувати дії. 

Арбітр мав призначити пенальті. У такій ситуації асистент арбітра № 1, який займав ідеальну позицію, мав допомогти арбітру прийняти правильне рішення.

Що стосується VAR, то, на жаль, у цьому матчі VAR був відсутній, але у разі його наявності VAR, звичайно, звернув би увагу арбітра на цей епізод і запропонував би йому переглянути відеозапис для призначення пенальті.

Поінформувала пресслужба УАФ.

  • Після дев'яти турів Минай посідає останню, 16-ту сходинку в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги. У команди Володимира Шарана всього три очки в активі. 
  • У наступному турі чемпіонату України Минай зіграє на виїзді проти львівського Руху. Гру заплановано на 8 жовтня. Початок о 15:00.