Шахтар звинуватив Суркіса: донецький клуб вийшов з офіційною заявою і передав всі матеріали в УАФ

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1174
4 голоси
Шахтар звинуватив Суркіса: донецький клуб вийшов з офіційною заявою і передав всі матеріали в УАФ
В’ячеслав Суркіс. Фото: ФК Динамо
Директор академії Шахтаря Олександр Алексєєв прокоментував інцидент, який стався після матчу юнацької команди «гірників» проти Динамо (1:2) у 28-му турі першості U-19.

Директор академії Шахтаря Олександр Алексєєв зробив офіційну заяву щодо масової штовханини після домашнього мату проти Динамо (2:1) у 28-му турі чемпіонату U-19.

Алексєєв звинуватив в інциденті воротаря біло-синіх та сина експрезидента Динамо Григорія Суркіса В’ячеслава.

«Варто зазначити, що інцидент та подальша масова штовханина на полі була викликана діями голкіпера Динамо Суркіса, який одразу після свистка цілеспрямовано підбіг до трибуни з уболівальниками Шахтаря та почав вживати нецензурні висловлювання й ображати наших футболістів».

За його словами, проблема була й у вболівальниках зі сторони Динамо.

«Окрім цього впродовж усього матчу вболівальники Динамо, присутність яких консолідовано забезпечили кияни без попереднього погодження з нашим клубом, викрикували нецензурні висловлювання на адресу нашого клубу та футболістів».

Алексєєв підкреслив, що зі сторони Шахтаря не було жодних організаційних чи дисциплінарних порушень.

«Зі свого боку Шахтар ужив усіх обʼєктивно необхідних засобів безпеки, включаючи присутність поліції та охорони, які фактично й забезпечили безпеку та запобігли масовому безладу на полі».

Далі справу вивчатимуть відповідні органи.

«Шахтар надав свої пояснення, фото та відеоматеріали КДК УАФ з метою повного розслідування подій».

Функціонер наголосив, що внаслідок ситуації навіть залишилися постраждалі.

«Також Шахтар надав Комітету з етики та чесної гри УАФ докази побиття нашого футболіста гравцем Динамо і звернувся з вимогою провести окреме розслідування щодо цього кричущого епізоду неналежної поведінки», – наводить слова Алексєєва клубна пресслужба.