«Повернути Україну в еліту»: президент ФХУ відзначився амбітною заявою після звитяги команди Христича на ЧС

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
67
1 голос
«Повернути Україну в еліту»: президент ФХУ відзначився амбітною заявою після звитяги команди Христича на ЧС
Фото: ФХУ
Президент Федерації хокею України Георгій Зубко прокоментував перемогу збірної України на чемпіонаті світу у Дивізіоні 1B, яка дозволила синьо-жовтій дружині пробитися до Дивізіону 1А.

Георгій Зубко оцінив виступ національної чоловічої збірної України на чемпіонаті світу у Дивізіоні 1B, за підсумком якого їй вдалося вийти до другого за рівнем дивізіону світового хокею.

«Ми мали запеклу боротьбу цього року, Ми маємо на меті повернути Україну в еліту світового хокею. Зроблений один з кроків. Про подальші задачі тренерського штабу – трохи згодом.

Зараз дозвольте нам усім трошки насолодитись миттю нашого результату. А вже завтра ми почнемо готуватись до нових задач, – сказав Зубко в інтерв’ю Tribuna.

Усі результати збірної України на чемпіонаті світу в дивізіоні 

Україна втретє в історії виграла чемпіонат світу у дивізіоні ІВ, який є третім за рангом. До цього року синьо-жовті перемагали на такому рівні у 2013 та 2016 роках.

  • У серпні Україна зіграє в олімпійській кваліфікації до змагань 2026 року. Суперниками команди Дмитра Христича будуть команди Латвії, Франції та Словенії.
  • Суперники України на світовій першості 2025 року визначаться після ЧС-2024 у дивізіоні ІА.