Україна завершила ЧС-2024 розгромом господарів: підсумкова турнірна таблиця – чи підвищилася збірна у класі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
797
5 голосів
Україна завершила ЧС-2024 розгромом господарів: підсумкова турнірна таблиця – чи підвищилася збірна у класі
Гравці збірної України з хокею. Фото: ФХУ
У п’ятницю, 3 травня, чоловіча національна збірна України з хокею розгромила Литву (4:1) в останньому турі чемпіонату світу-2024 у дивізіоні IВ. Синьо-жовті змогли підвищитися у класі.

Збірна України з хокею розбила Литву (4:1) у п’ятому турі чемпіонаті світу-2024 у дивізіоні IВ. Наша команда пробилася в дивізіон IА.

Відкрила рахунок у матчі Україна в середині першого періоду, реалізувавши більшість. Шайбу закинув Даниїл Трахт (Ігор Мережко + Олександр Пересунько).

В екваторі другого періоду той же Трахт подвоїв перевагу синьо-жовтих у рахунку. Асистували йому Іван Сисак та Пересунько.

У третьому періоді до розгромного рахунок довів Андрій Денискін (Пилип Пангелов-Юлдашев + Мережко). Литовці у більшості відповіли взяттям воріт Еймантаса Норейка (Еміліюс Кракаускас + Неріюс Алішаускас), однак останнє слово залишилося за українцями завдяки голу Пересунька у порожні ворота.

Хокей. Чемпіонат світу. Дивізіон IВ. Вільнюс (Литва). П’ятий тур

Литва – Україна – 1:4

Шайби: Норейка, 57:11 – Трахт, 09:19, 30:56, Денискін, 53:54, Персунько, 57:51

Усі результати збірної України на чемпіонаті світу в дивізіоні

Турнірна таблиця

  • Таким чином, посівши перше місце у своїй групі, збірна України зуміла кваліфікуватися в дивізіон IА, в якому зіграє у 2025 році. Нідерланди вилетіли в дивізіон IIА.
  • Востаннє у другому за силою дивізіоні Україна грала ще у 2017 році.