«П’яна людина з Оболоні? Це брехня!»: Різниченко відповів на звинувачення Будківського і Кравця із Полісся

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
1363
9 голосів
«П’яна людина з Оболоні? Це брехня!»: Різниченко відповів на звинувачення Будківського і Кравця із Полісся
Василь Кравець в матчі з Оболонню, фото: ФК Оболонь
Директор Оболоні Олександр Різниченко ексклюзивно для сайту Sport-express.ua прокоментував скандальний епізод, який стався після матчу з Поліссям в рамках 21-го туру УПЛ.

Оболонь вдома несподівано обіграла потужне Полісся – 1:0. Після матчу емоції били через край і ледве не дійшло до бійки між командами. Пилип Будківський, йдучи у підтрибунку, кричав на чиюсь адресу: «Закрий їб##о».

Василь Кравець згодом прояснив ситуацію і звинуватив у скандалі неназваного працівника Оболоні:

«Людина з Оболоні прийшла п'яна і почала щось розповідати. Я вважаю, що це рівень області. Так не має бути, що п'яна людина може потрапити на стадіон з їх тренерського штабу, чи хто це – я навіть не знаю. З перегаром прийшов, щось почав розказувати пацанам, вони йому відповіли. Отак все і було».

Сайт Sport-express.ua вирішив розібратися в інциденті і поговорив з директором Оболоні Олександром Різниченком.

«Після гри я спілкувався з делегатом матчу і він сказав, що ніяких зауважень немає»

– Олександре Івановичу, що за скандальна ситуація трапилась після матчу з Поліссям?

– Подробиць не можу сказати, бо був на трибунах, а не на полі. Я не знаю, з чого почався конфлікт і яка причина. Коли я спустився, то вже все стихло. Після гри я спілкувався з делегатом матчу і він сказав, що ніяких зауважень немає. Якби була критична ситуація, то арбітри б повідомили делегата, щоб він вніс це у рапорт.

Олександр Різниченко, фото: ФК Оболонь

Наскільки я розумію, це емоції з боку гравців Полісся – слово за слово, і понеслось. У мене також була бурхлива реакція, коли в першому колі Оболонь грала на виїзді з Поліссям і в компенсований час нам поставили пенальті. Я побіг до арбітрів з’ясовувати стосунки і мене оштрафував КДК. 

– Кравець казав, що після матчу до Полісся підійшла п’яна людина з Оболоні і почала щось розказувати.

– Це брехня! Нікого зі сторонніх людей, тим більше у нетверезому стані, у технічній зоні не було. Там були тільки дозволені працівники клубу: тренери, масажисти, лікарі. Навколо стояла охорона. Тому я впевнено говорю, що висловлювання Кравця не відповідають дійсності. 

Я розумію, що для них результат негативний і Полісся хотіло виграти, адже не може цього зробити вже три матчі поспіль. Гра була напруженою і нервовою, багато карток і, наскільки я розумію, у Полісся були якісь претензії до суддівства. На цьому тлі можна все що завгодно говорити, адже емоції б’ють через край.

🔥Відео сутички у матчі Оболонь – Полісся🔥

– На чию адресу Будківський кричав: «Закрий їб##о»?

– Я не знаю, адже не був присутній у технічний зоні. У команди зараз вихідні і я не мав змоги розпитати про деталі ситуації. Як з’являться, будемо розмовляти.

«Рука Монзуль вже відчувається у суддівському корпусі. Дай Бог, щоб і надалі так відбувалося»

– Як оціните суддівство у матчі?

– Мене дуже радує те, що в УПЛ у весняній частині чемпіонату немає гучних суддівських скандалів. Наші арбітри вміють добре судити і на ВАРі, і на полі. Це дуже великий плюс, який стався після приходу Шевченка, Монзуль та нової команди УАФ. Рука Монзуль вже відчувається у суддівському корпусі. Дай Бог, щоб і надалі так відбувалося. 

Після чотирьох турів я не побачив якихось неправильних рішень прийнятих арбітрами. Так, був скандальний епізод у матчі Шахтар – Кривбас, коли Криськів і Бондаренко розіграли м’яч без свистка арбітра, але за правилами вони діяли вірно, це більше питання фейр-плей. 

– Виходить, Лучі треба було раніше прибирати?

– Його давно треба було прибирати. Але тут не тільки в Лучі була проблема. Якщо є політична воля в керівництві УАФ, то й всі інші структури будуть виконувати цю волю. На даний момент, Оболонь задоволена позитивними зрушеннями, які відбуваються в українському суддівстві.