Ребров чи Ріанчо: Леоненко пояснив, хто був справжнім головним тренером Динамо

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1047
3 голоси
Ребров чи Ріанчо: Леоненко пояснив, хто був справжнім головним тренером Динамо
Сергій Ребров та Рауль Ріанчо. Фото: ФК Динамо (Київ)
Колишній нападник Динамо Віктор Леоненко вважає, що біло-сині посядуть підсумкове друге місце в турнірній таблиці УПЛ. Експерт пояснив, чого не вистачить для чемпіонства.

Ексфорвард Динамо Віктор Леоненко в інтерв’ю сайту Sport-express.ua оцінив перспективи киян в УПЛ цього сезону. Експерт не бачить біло-синіх чемпіонами.

«Друге місце віддам Динамо. Вони мають покращити свою позицію порівняно з минулим сезоном. Чому не перше? Ми не знаємо, чи вийде в Олександра Шовковського. Він тільки пробує себе на посаді головного тренера».

В Леоненка викликає певну пересторогу ставка Динамо на власних вихованців.

«Невідомо, як виглядатиме склад, бо акцент в Динамо робиться на академію. Хоча це просто відмазка – що у нас усі свої. Кого це турбує, якщо академія четверте місце посідає? Нехай хоч Олександр Заваров із Володимиром Безсоновим виходять, головне – щоб результат був».

Також колишній футболіст назвав команди, які, на його думку, потраплять у зону єврокубків.

«Третім буде Дніпро-1, четвертим – Кривбас, п'ятим – Полісся. Тут ще багато залежить від того, де команди гратимуть. Динамо чомусь виїзний матч із Металістом 1925 року грає у Києві на «Лобановського». І ось таких «чомусь» дуже багато у нашому чемпіонаті».

Леоненко вважає, що за часів Сергія Реброва на чолі Динамо команда двічі вигравала чемпіонство не в останню чергу через те, що абсолютну більшість матчів проводила у рідному Києві.

«Згадайте, скільки ігор зіграло вдома Динамо при Реброві? Точніше, при Реброві та Раулі Ріанчо, бо вони обидва головні були. Другий тренер не поводиться так, як Ріанчо – не бігає бровкою, розмахуючи руками», – заявив Леоненко.

  • Ребров очолював Динамо із 2014 по 2017 рр. У перші два сезони він приводив команду до золота УПЛ. З 2014 по 2016 рр. у структурі киян працював іспанський спеціаліст Ріанчо;
  • Динамо пішло на перерву, перебуваючи на п’ятій сходинці у таблиці національної першості. В активі команди 28 очок після 14 проведених зустрічей;
  • Першу гру після перерви у чемпіонаті кияни проведуть номінально в гостях із Металістом 1925 у 18-му турі.