«Чесно? Я в шоці»: іноземний тренер клубу УПЛ відреагував на жорстку заяву Суркіса

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
405
0 голосів
«Чесно? Я в шоці»: іноземний тренер клубу УПЛ відреагував на жорстку заяву Суркіса
Желько Любенович. Фото: Google
Головний тренер Минаю Желько Любенович відреагував на жорстку заяву президента київського Динамо Ігоря Суркіса стосовно переносу матчу столичного гранда та закарпатців.

Поєдинок 16-го туру української Прем'єр-ліги між Минаєм та Динамо було перенесено через відсутність штучного освітленні на арені закарпатців.

Ігор Суркіс жорстко заявив, що кияни можуть вимагати технічної поразки для Минаю, але не хочуть і чекають закарпатців у столиці України.

Желько Любенович у коментарі «Українському футболу» заявив, що шокований подібними словами президента українського гранда.

«Чесно? Я в шоці. До чого тут Минай? Це ж форс-мажор! Клуб зі своєї сторони зробив все. Працівники кілька днів готували поле. Ночами не спали. Буквально. Це було непросто, бо два дні був дощ в Ужгороді, потім пішов сніг».

Фахівець зізнався, що Минай запропонував Динамо грати наступного дня, але команда Олександра Шовковського відмовилася.

«Чому ми маємо їхати грати в Київ? Не розумію. Ми запропонували грати на наступний день, але кияни відповіли категоричним ні. Й от що нам було робити?».

Любенович вважає, що його клуб не винен у ситуації, що склалася.

«Я не розумію позиції Ігоря Суркіса. Що значить – «Ми туди більше не поїдемо?» Хіба керівництво Минаю чи гравці винні в тому, що була повітряна тривога? Чи клуб зі своєї сторони не зробив усе належне для проведення поєдинку?».

Наставник також стверджує, що Динамо знало про відсутність штучного освітлення на стадіоні заздалегідь.

«Повторюсь – ми зробили все. А те, що на «Минай Арені» відсутнє освітлення, всі в Прем’єр-лізі чудово знають. Стадіон пройшов атестацію», – сказав Любенович.

  • Після перемоги над Металістом 1925 (4:2) Динамо піднялося на п’яте місце у турнірній таблиці чемпіонату України. Кияни мають у своєму активі 25 очок.
  • Наступний матч кияни проведуть проти Оболоні. Гра запланована на 11 грудня.
  • Минай продовжує займати останнє місце у першості України. Закарпатці набрали лише шість очок за 15 поєдинків.