Хокей

«Прикро, що IIHF втягнута в цю ситуацію»: Зубко відреагував на появу Мазура в профайлі ФХУ на сайті IIHF

Даниіл Вереітін
Переглядів 165
2 голоси
Георгій Зубко, фото: ФХУ
На офіційному сайті Міжнародної федерації хокею оновився профайл ФХУ: президентом там вказано Сергія Мазура: Георгій Зубко розповів, чому так.

Міжнародна Федерація хокею на своєму сайті вказала чинним президентом Федерації хокею України Сергія Мазура, якого проголосили керівником організації на зібранні хокейної спільноти 22 вересня поточного року. 

Утім, за державними реєстрами керівником ФХУ все ще залишається Георгій Зубко. Відтак, сайт Sport-express.ua звернувся до нього по коментар стосовно оновленого профайлу Федерації хокею України на сайті IIHF. 

«Процедура визнання президентів національних федерацій в Україні є чіткою та прозорою. Чинні керівники федерацій офіційно зазначені в державному реєстрі, який є доступним для всіх. Так званий «конгрес» було проведено з порушенням законодавства, тому рішення, прийняті на ньому, не мають юридичної сили і не визнаються державним реєстратором. 

Якщо ми погоджуємося з тим, що можна втиху призначати людей на виборні посади поза законом і процедурами, то як країна робимо крок далеко назад. 

Мені прикро, що Міжнародна федерація втягнута в цю ситуацію. Ми направили їм офіційного листа з роз'ясненням, що цей псевдоконгрес не визнається в Україні», – розповів Георгій Зубко.

Більше інтерв’ю на цю тему на Sport-express.ua:

Нагадаємо, на тему скандалу довкола ФХУ на нашому сайті висловилися:

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн