Хижняк виграв «золото», Насібов і Беленюк сьогодні боротимуться за медалі: найцікавіше на Олімпіаді за 7 серпня

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
333
3 голоси
Хижняк виграв «золото», Насібов і Беленюк сьогодні боротимуться за медалі: найцікавіше на Олімпіаді за 7 серпня
Олександр Хижняк. Фото: НОК
Восьму нагороду до медальної скарбнички збірної України на Олімпійських Іграх в Парижі поклав боксер Олександр Хижняк. Також місце на подіумі собі гарантував борець Парвіз Насібов, який сьогодні змагатиметься у фіналі. На Жана Беленюка в той же день чекає поєдинок за «бронзу».

У середу, 7 серпня, у Парижі були розіграні 25 комплектів нагород. Українські спортсмени претендували на медалі у змаганнях з легкої атлетики, боротьби і боксу.

Хижняк розміняв «срібло» на «золото», Насібов гарантував подіум, Беленюк побореться за «бронзу»

Борчиня Оксана Лівач через курйозний інцидент, що стався з індійкою, яка перемогла її у чвертьфіналі, отримала змогу уникнути втішної сутички і відразу провести поєдинок за «бронзу» у вазі до 50 кг. 

Тим не менше, олімпійська чемпіонка Токіо Юі Сусакі теж не збиралася їхати додому без медалі. Як підсумок, впевнена перемога японки з рахунком 10:0.

Свої виступи на Іграх в Парижі розпочали двоє наших олімпійських призерів у греко-римській боротьбі. Жан Беленюк в 1/8 фіналу вагової категорії до 87 кг впевнено розібрався з представником Китаю (7:1). Після цього чемпіон Токіо переміг казаха Тусинова (7:3).

У півфінальному поєдинку Беленюк зазнав прикрої поразки від іранця. Долю нічийної зустрічі вирішила остання результативна дія, яку провів суперник українця. Сьогодні на Жана очікує битва за «бронзу».

Цікаво, шо на спортсмена з Ірану в фіналі чекає поєдинок проти Семена Новікова, який до 2023 року представляв Україну, а зараз виступає під болгарським прапором.  

Срібний призер Токіо Парвіз Насібов (до 67 кг) на останніх секундах вирвав перемогу в сутичці з досвідченим сербом Немешем (3:2). У чвертьфіналі українець здобув ще одну вольову перемогу, здолавши киргиза Ісмаілова (7:6).

На цьому Насібов не спинився і проторував собі шлях до фіналу, здолавши азербайджанця Джафарова завдяки перевазі останньої дії. Завтра Парвіз посперечається за «золото» з іранцем Леівесі.

Олександр Хижняк святкує перемогу. Фото: НОК

Пізньої ночі закінчився боксерський фінал вагової категорії до 80 кг, у якому срібний призер Токіо-2020 Олександр Хижняк роздільним рішенням суддів переміг казаха Оралбая (3:2).

Відео переможних емоцій Хижняка дивіться у нашому телеграм-каналі

Повх відібралася до півфіналу, Алтухов і Кесарь попрощалися з Парижем

У другий день змагань у гребного каналі виступили двоє представників нашої країни. Марія Повх у попередньому заїзді байдарок-одиночок на 500 метрів фінішувала четвертою, втративши можливість кваліфікуватися у півфінал напряму. У чвертьфіналі їй це вдалося – третій час у своїй гонці.

Півфінали і фінал пройдуть 10 серпня. Для 35-річної Повх це вже третя Олімпіада. Її найвищим здобутком залишається четверте місце у складі байдарки-четвірки в Ріо-2016.  

Каноїст Павло Алтухов не вразив своїм виступом на дистанції 1 000 метрів. У попередньому заїзді українець фінішував останнім, а у чвертьфіналі став третім, тоді як для продовження боротьби йому необхідно було потрапити до двійки найкращих. 

30-річна Вікторія Кесарь після сього місця в синхронних стрибках з триметрового трампліну завалила сольні виступи. Українці треба було потрапити до 18 найкращих за підсумками кваліфікації, щоб вийти до півфіналу. Натомість вона посіла передостаннє 27 місце. 

Дорощук готується до фіналу, Проценко не виконав жодного вдалого стрибка

Вперше в олімпійській історії була проведена змішана естафета у спортивній ходьбі. Україну в дебютній дисципліні представляли Іван Банзерук і Людмила Оляновська. У підсумку наша команда фінішувала на 17-й позиції.

Троє українців брали участь у кваліфікації зі стрибків у висоту. Досвідчений Андрій Проценко, які в свої найкращі роки стрибав на 2,40, закінчив змагання вже на першій висоті (2,15). 36-річний атлет вчетверте виступив на Олімпійських Іграх. Його найкращий результат – четверте місце в Ріо-2016.

Олег Дорощук. Фото: Google

24-річний дебютант Олімпіад Владислав Лавський не впорався з хвилюванням і залишив сектор на висоті 2,20. Срібний призер чемпіонату Європи в цьому сезоні стрибав набагато краще, але в Парижі не виправдав очікувань.  

Віддуватися за співвітчизників довелося Олегу Дорощуку. 23-річний атлет, для якого ці Ігри перші в кар'єрі, легко подолав дві стартові висоти, з другої спроби стрибнув на 2,24, а ось з 2,27 не впорався. На щастя, це не завадило Олегу вийти до фіналу з 11-м підсумковим результатом. 

«Золотий» кінь Томаса Мюллера і «образливий» заклик українки

Футболіст мюнхенської Баварії, а донедавна і збірної Німеччини, Томас Мюллер відзначився на Олімпіаді, знаходячись на іншому континенті. Поки сам футболіст у складі свого клубу перебуває в турне Японією, його кінь виграв олімпійське «золото». 

Декілька років тому гравець зацікавився кіньми, причому настільки, що у 2021-му відкрив власну конюшню Gut Wettlkam. Декілька рисаків Мюллера беруть участь в Іграх в Парижі. Один з них – Чекер – днями допоміг своєму наїзнику Крістіану Кукуку виграти золоту медаль в особистих змаганнях. 

Читайте також: Лузан і Рибачок наближаються до медалі, Лівач боротиметься за «бронзу»: найцікавіше на Олімпіаді за 6 серпня

Дивна ситуація сталася з нашою веслувальницею Анастасією Рибачок. Організатори Олімпіади змусили її позбутися напису на каное «I am Ukrainian», розцінивши його як політичну рекламу. 

Команда українки не розгубилася і завдяки липкій стрічці виправила це послання на слово «Ukraine», яке влаштувало тонку душевну організацію олімпійських чиновників.   

Медальний залік

У командному заліку продовжують лідирувати США, в активі яких 27 золотих, 35 срібних і 32 бронзових нагороди. Україна завдяки перемозі Хижняка піднялася на 17-ту позицію – три золотих, дві срібні та три бронзові медалі. Загалом на подіум вже підіймалися спортсмени із 80 країн.