Скільки заробила на Олімпіаді-2024 Харлан? Маємо пояснення президента НОК України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3009
2 голоси
Скільки заробила на Олімпіаді-2024 Харлан? Маємо пояснення президента НОК України
Ольга Харлан. Фото: Національна федерація фехтування України
Шаблістка Ольга Харлан принесла дві медалі у скарбничку збірної України на Олімпійських іграх-2024 у Парижі, за що заробила кругленьку суму преміальних.

Шаблістка Ольга Харан здобула дві медалі на Олімпіаді-2024 для України. Спочатку вона в особистому турнірі виграла бронзу, а потім допомогла здобути золото в командних змаганнях.

Такі досягнення гарантували спортсменці суттєві матеріальні заохочення. В ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua президент НОК Вадим Гутцайт напередодні Ігор розповів, якими будуть премії для наших атлетів за кожну медаль.

«125 тисяч доларів за золото, 100 – за срібло, і 80 – за бронзу. Якщо у нас, дай Боже, будуть спортсмени з золотими нагородами, то вони отримають 125 тисяч доларів преміальних плюс президентська стипендія», – сказав Гутцайт.

Таким чином, сумарно Харлан заробила за свої медалі 205 тисяч доларів, а також зможе розраховувати на президентську стипендію.

Після бронзи Харлан наш сайт також записав інтерв’ю із першим тренером шаблістки – Анатолієм Шілкарем. Той розповів багато цікавого про її спортивний шлях.