Перемога Світоліної, «зрада» Калініної, олень в каналі і відсторонення росіян: найцікавіше на Олімпіаді за 28 липня

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
3313
9 голосів
Перемога Світоліної, «зрада» Калініної, олень в каналі і відсторонення росіян: найцікавіше на Олімпіаді за 28 липня
Еліна Світоліна. Колаж: Sport-express.ua
Другий медальний день Олімпійських Ігор в Парижі не збагатив скарбничку збірної України, представники якої досі не підіймалися на подіум. При цьому декілька наших спортсменів успішно кваліфікувалися до наступного раунду змагань.

У неділю, 28 липня, у Парижі були розіграні 13 комплектів нагород. Українські спортсмени претендували на медалі у дзюдо, маунтенбайку і веслувальному слаломі, але знову залишилися ні з чим. 

Провали дебютантів і старожилів

Дзюдоїст Богдан Ядов почав свої виступи у ваговій категорії до 66 кг з перемоги над представником Киргизстану, але в 1/16 фіналу не зміг нічого протиставити спортсмену з Монголії, якій переміг українця іппоном. 

16-річна гімнастка Анна Лащевська на своїй дебютній Олімпіаді не змогла відібратися у фінал особистого багатоборства. За результатами чотирьох видів програми українка набрала 50,298 бали, що не дозволило їй потрапити у топ-24. 

Сергій Куліш у стрільбі з гвинтівки з 10-метрової відстані показав лише 27-й результат у квадіфікації.

Велосипедистка Яна Беломоіна взяла участь у своїй четвертій Олімпіаді. У фіналі перегонів крос-кантрі з маунтенбайку українку зняли як колову за одне коло до фінішу, коли вона посідала 26 місце. Її найкращим результатом залишається восьма позиція на Іграх-2020.  

Пловець Олександр Желтяков дебютував на Олімпіаді 24-м результатом у кваліфікації 100-метрівки на спині (54,32), у той час як до півфіналу відібралися 16 найкращих. У середу він спробує реабілітуватися на дистанції 200 м.

Досвідчена Вікторія Ус провалила півфінал змагань з веслувального слалому на байдарці-одиночці, посівши 18 місце з 22 учасниць. До наступного раунду відібралася дюжина найкращих. На цих Іграх українка буде представлена ще в двох видах програми.

Вікторія Ус. Фото: Google

Тривожний дзвоник у веслуванні і успіх в настільному тенісі

Ігор Хмара та Станіслав Ковальов показали четвертий результат у своєму відбірковому заїзді парних двійок легкої ваги в академічному веслуванні. Пряму путівку в півфінал нашим хлопцям здобути не вдалося, але завтра вони зможуть реабілітуватися у втішних заїздах. 

Бадмінтоністка Поліна Бугрова розпочала груповий турнір одиночного розряду з поразки від суперниці з Індонезії – 10:21, 15:21. У вівторок на українку чекає зустріч з чешкою Швабіковою. До 1/8 фіналу вийде тільки найкраща з цього тріо.  

Маргарита Песоцька, для якої ця Олімпіада вже четверта в кар'єрі (при тому, що в Ріо-2016 вона не поїхала через травму), у першому колі змагань з настільного тенісу у важкій боротьбі перемогла більш рейтингову Ораван Парананг з Таїланду – 11:2, 9:11, 9:11, 11:6, 11:4, 7:11, 11:5.

В 1/16 фіналу Песоцька у середу, 31 липня, зіграє з четвертою сіяною румункою Бернадетт Сеч.

Впевнений старт Світоліної, перемоги Костюк і Ястремської, «зрада» Калініної

Бронзова медалістка попередньої Олімпіади Еліна Світоліна дуже потужно розпочала свої виступи у Парижі. У матчі першого кола тенісного турніру в одиночному розряді українка за годину розібралася з японкою Моюкою Учідзімою – 6:2, 6:1. 

У 1/16 фіналу Еліна зіграє проти американки Джессіки Пегули. Також подолала стартовий раунд Марта Костюк, яка розібралася з австралійкою Лулу Сан - 6:4, 6:3. Наступною суперницею нашої тенісистки стане француженка Клара Бюрель.

Даяні Ястремській довелося провести на корті три сети. Гра з бразилійкою Лаурою Пігоссі завершилася перемогою українки з рахунком 3:6, 7:5, 6:0. Далі на Даяну очікує зустріч з колумбійкою Осоріо Серрано.

Даяна Ястремська. Фото: Google

А ось Ангеліна Калініна так і не вийшла на матч першого кола. Українка знялася з турніру, поступившись своїм місцем австралійці Олівії Гадецкі. Дивно, що відмовитися від участі від Олімпіади Ангеліну змусила звичайна застуда. Дивні пріоритети у людини.  

«На жаль, вчора довго перебували на кортах, очікуючи на початок змагань. Весь цей час йшов дощ і сьогодні вранці я відчула біль в горлі, – поскаржилася Калініна пресслужбі НОК. – Звичайно, дуже засмутилася, адже зіграти на Олімпіаді і представляти свою країну, особливо в такий складний час, – це була велика мрія і честь для мене». 

Очкові штрафи, крадіжки з роздягальнь, олень в каналі і російські «шпигуни»

Скандал із жіночою збірною Канади, тренерський штаб якої відправили додому через шпигування за суперниками за допомогою дронів, отримав розвиток. До санкцій канадського НОК доєднався штраф від МОК. 

Організатори Олімпіади зняли з футбольної команди Країни кленового листя шість очок. Таким чином олімпійські чемпіонки опинилися на останньому місці в групі з примарними шансами на вихід у плей-оф.

Українська тенісистка Еліна Світоліна постраждала чи то від фанатів, чи то від справжніх злодіїв. Напередодні її старту на Олімпіаді невідомі викрали з роздягальні кросівки нашої зірки. Крім того, Еліна розкритикувала покриття кортів.

Зазначимо, що крадіжки ризикують стати однією з неприємних фішок Ігор в Парижі. Так, днями був пограбований форвард футбольної збірної Аргентини Тьяго Альмада, якого залишили без коштовного годинника і речей на загальну суму 50 тисяч євро.

Кому не до боротьби зі злочинністю, так це переляканому оленю, який впав у Великий канал Версаля під час змагань з кінного спорту. Ветеринари, які доглядають коней, не змогли допомогти тварині. Довелося вмикатися водолазам і хлопцю на гідроциклі. Врятований олень моментально ретирувався у ліс поблизу.

У гравців збірної Німеччини з хокею на траві свої проблеми. Вони поскаржилися організаторам на кількість і якість їжі в олімпійському селищі. А ось чотири журналісти російського ТАСС були б раді і такому харчуванню, але МОК відкликав їх акредитації через можливий вплив на внутрішню безпеку Франції. Три кореспонденти і один фотограф поїхали на рідні болота.

Медальний залік

Збірну Австралії з першого місця посунула команда Японії, в активі якої чотири золотих, дві срібні і одна бронзова нагороди. Зазначимо, що на подіум Парижу-2024 підіймалися представники вже 28 країн.