Україна зазнала великої втрати на Олімпіаді-2024: зіркова тенісистка знялася з турніру

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2955
4 голоси
Україна зазнала великої втрати на Олімпіаді-2024: зіркова тенісистка знялася з турніру
Ангеліна Калініна. Фото: Getty Images
Українська тенісистка Ангеліна Калініна (WTA 47) знялася з розіграшу Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Її замінить австралійка Олівія Гадецкі (WTA 164).

Тенісистка Ангеліна Калініна не зіграє на Олімпіаді-2024, повідомила пресслужба турніру. Українка знялася зі змагань. Замість неї в основній сітці виступить Олівія Гадецкі.

У тенісистки піднялась температура через дощ та негоду, яка була у Парижі в суботу. Про це розповів тренер збірної України з тенісу Михайло Філімонов в коментарі для Суспільне Спорт.

  • Калініна мала стартувати на турнірі у неділю, 28 липня, матчем 1/32 фіналу проти Аранчи Рус (WTA 62) з Нідерландів. Гра була запланованою на 17:30 за київським часом.
  • Для Калініної це повинен був бути дебют на Олімпійських іграх. Вона мала розпочати виступи ще 27 липня, однак через дощ усі поєдинки на відкритих кортах перенесли на один день. Не змагалися також інші українки: Еліна Світоліна, Даяна Ястремська та Марта Костюк;
  • Калініна до складу збірної України на ОІ потрапила, отримавши дозвіл від Міжнародної федерації тенісу, оскільки вона не виконала необхідної умови щодо достатньої кількості матчів за національну команду в олімпійський цикл.