«ITF вирішили, мабуть, не витрачати багато грошей»: Світоліна порівняла Олімпіаду з Ролан Гаррос

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
543
1 голос
«ITF вирішили, мабуть, не витрачати багато грошей»: Світоліна порівняла Олімпіаду з Ролан Гаррос
Світоліна Світоліна. Фото: Google
Третя ракетка України Еліна Світоліна перемогу над японкою Моюкою Учідзімою у поєдинку 1/32 фіналу Олімпіади-2024 року, дорікнувши організаторам ігор у Парижі.

Еліна Світоліна розпочала свій переможний поступ на Олімпіаді-2024 року. Українка у стартовому поєдинку без особливих проблем впоралася з представницею Японії Моюкою Учідзімою (2:0), але попри вікторію наша співвітчизниця залишилася незадоволено. І справа не у самокритиці.

«Насправді не відчувається як Ролан Гаррос. Тому що і банери інші, і корт трохи інший, багато якихось ямок. Грунт інший взагалі. Зараз уже я налаштована на Олімпіаду, олімпійський дух — коли вдягаєш українські кольори зовсім інший настрій.

Грунт гірший на Олімпіаді, ніж на Ролан Гарросі. ITF (Міжнародна федерація тенісу, – прим. Sport-express.ua) якось вирішили, мабуть, не витрачати багато грошей, бо Ролан Гаррос славиться гарними кортами», – сказала Світоліна у коментарі «Суспільне Спорт».

Зауважимо, що змагання тенісного олімпійського турніру відбуваються на одних і тих саме кортах, що і відкрита першість Франції (Ролан Гаррос).

  • У 1/16 фіналу олімпійського тенісного турніру Світоліна зіграє проти Джессіки Пегули, яка у двох сетах обіграла швейцарку Вікторію Голубич (6:3, 6:4).
  • Еліна єдина в історії України тенісистка, яка здобувала медаль на Олімпійських іграх – бронза на іграх у Токіо-2020.