«Український спорт дорого платить за війну»: Бубка розкритикував рішення про допуск росіян на Олімпіаду

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
227
0 голосів
«Український спорт дорого платить за війну»: Бубка розкритикував рішення про допуск росіян на Олімпіаду
Сергій Бубка. Фото: Google
Член Міжнародного олімпійського комітету Сергій Бубка дав свій коментар щодо допуску спортсменів із росії та білорусі на Олімпіаду-2024 у Парижі.

Сергій Бубка прокоментував рішення МОК дозволити «нейтральним» росіянам та білорусам взяти участь в літніх Олімпійських іграх-2024:

«Я, як українець, хотів би, щоб рішення було іншим, тому що в моїй країні йде війна. А український спорт дорого платить за війну – через воєнні дії загинуло 397 спортсменів і тренерів, зруйновано близько 500 спортивних об’єктів країни.

МОК вперше у своїй історії створив фонд солідарності для України, чого він ніколи не робив для жодної іншої країни. Від початку війни реалізовано більше 100 проектів на підтримку українського спорту», – заявив екс-очільник НОК України в коментарі для L'Équipe.

  • Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний заявив, що в Україні обговорюватимуть участь збірної в Олімпіаді із політичним керівництвом держави.
  • Росіяни та білоруси зможуть виступати лише в індивідуальних стартах, команди не будуть допущені.
  • МОК зазначає, що станом на 8 грудня 2023 року лише 11 «нейтральних атлетів» виконали критерії допуску для участі в Олімпіаді-2024 – восьми з російським паспортом та три з білоруським.
  • 59-річний Сергій Бубка обіймав посаду президента НОК з червня 2005 по листопад 2022 року. З 4 липня 2022 року він не перебуває в Україні.
  • У липні ЗМІ повідомили інформацію, що фірма «Монблан», яка афілійована з ексчиновником, працює на тимчасово окупованих територіях та співпрацює з ворогом.
  • На початку листопада стало відомо, що СБУ заочно повідомила про підозру брату ексочільника НОК Василю Бубці щодо колабораційної діяльності та сприяння діяльності терористичній організації.