Україна не виключає можливості бойкоту Олімпіади-2024: деталі заяви в.о. міністра молоді та спорту

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
313
0 голосів
Україна не виключає можливості бойкоту Олімпіади-2024: деталі заяви в.о. міністра молоді та спорту
Логотип ОІ-2024 в Парижі. Фото: сайт Олімпійських ігор
В.о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний прокоментував рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Матвій Бідний прокоментував рішення Міжнародного олімпійського комітету дозволити «нейтральним» росіянам та білорусам взяти участь в літніх Олімпійських іграх-2024:

«Ми рішуче засуджуємо безвідповідальне рішення членів Виконкому Міжнародного олімпійського комітету. Що ще має зробити росія, кого ще має вбити, щоб Міжнародний олімпійський комітет нарешті зняв рожеві окуляри щодо країни-терористки?

Ми зі свого боку пояснювали міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що російські спортсмени мають такі ж паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців», – йдеться у заяві, яка вийшла на сторінках Мінмолодьспорту в соцмережах.

Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту України не виключив можливість бойкоту українською стороною літніх Ігор у Парижі.

Зазначається, що рішення щодо участі збірної будуть ухвалювати після консультацій з представниками спорту та політичним керівництвом країни.