Брат Бубки отримав підозру від СБУ: родича відомого українця звинувачують у колабораційній діяльності

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
459
0 голосів
Брат Бубки отримав підозру від СБУ: родича відомого українця звинувачують у колабораційній діяльності
Василь Бубка. Фото: Google
СБУ заочно повідомила про підозру брату Сергія Бубки Василю Бубці щодо колабораційної діяльності та сприяння діяльності терористичній організації

СБУ заочно повідомило про підозру Василю Бубці, брату Сергія Бубки, щодо колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України) та сприяння діяльності терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 КК України).

В матеріалах йдеться, що у 2014 році Бубка зареєстрував у тимчасово окупованому Донецьку фірму «Монблан», яка займалась продажем пального. З жовтня 2014 року до березня 2023 року «Монблан» уклала ряд договорів на поставку нафтопродуктів та закупівлю бензину з компаніями рф та так званої «днр».

Компанія «Монблан», основний вид діяльності якої – торгівля пальним, була створена у Донецьку. Щороку Бубки вигравали тендери на постачання пального та їжі на мільйони гривень.

Після окупації донецька фірма змінила юридичну адресу на Волноваху і продовжила брати участь в українських тендерах.

На початку 2023 року «Монблан» з’явилася в російському реєстрі юридичних осіб. У травні фірма почала офіційно продавати пальне окупантам. Компанія уклала угоду з невизнаною «днр» на майже 163 тис. рублів. За ці гроші вона має надати окупантам 3,2 тис літрів пального. «Монблан» також продала 11,5 тисяч літрів бензину на майже 669 тисяч рублів казначейству росії.

Фірма продає не саме пальне, а талони на нього, які можна використати на заправках «Монблан». Наразі їх щонайменше шість, усі працюють на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, що олімпійський чемпіон не висував свою кандидатуру під час виборів президента World Athletics, оскільки його критикують після того, як він не засудив повномасштабне вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року.

Центр протидії корупції та «Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан» звернулися до СБУ та Міністерства юстиції з проханням перевірити інформацію про можливу співпрацю компаній Сергія Бубки з росією.