Спортсмени із росії та білорусі візьмуть участь в Олімпіаді-2024: деталі скандального рішення МОК

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
374
0 голосів
Спортсмени із росії та білорусі візьмуть участь в Олімпіаді-2024: деталі скандального рішення МОК
Логотип ОІ-2024 в Парижі. Фото: сайт Олімпійських ігор
Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустив росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив до Олімпійських ігор-2024 атлетів з росії та білорусі у нейтральному статусі.

Росіяни та білоруси зможуть виступати лише в індивідуальних стартах, команди не будуть допущені, зазначається у заяві МОК.

Організація зазначає, що станом на 8 грудня 2023 року лише 11 «нейтральних атлетів» виконали критерії допуску для участі в Олімпіаді-2024 – восьми з російським паспортом та три з білоруським.

МОК також опублікував умови для «нейтральних спортсменів»:

  • Спортсмени, які активно підтримують війну, не матимуть права бути заявленими чи брати участь у змаганнях. Допоміжний персонал, який активно підтримує війну, не залучатиметься до роботи.
  • Спортсмени та персонал, які перебувають за контрактом з російськими чи білоруськими військовими або службами національної безпеки, не матимуть права бути заявленими чи брати участь у змаганнях.
  • Будь-який такий індивідуальний нейтральний спортсмен, як і всі інші спортсмени-учасники, повинен буде відповідати всім антидопінговим вимогам.
  • Жоден прапор, гімн, кольори чи будь-яка інша ідентифікація росії чи білорусі не будуть демонструватися на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року на будь-якому офіційному місці проведення чи будь-якому офіційному заході.

Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі.