«Це один із найкращих арбітрів УПЛ»: Вернидуб висловився про можливого наступника Лучі в УАФ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
258
0 голосів
«Це один із найкращих арбітрів УПЛ»: Вернидуб висловився про можливого наступника Лучі в УАФ
Катерина Монзуль. Фото: УАФ
Головний тренер криворізького Кривбаса Юрій Вернидуб поділився думками про українську арбітриню Катерину Монзуль, а також оцінив її перспективи на чолі суддівського корпусу УАФ.

У кінці листопада минулого року головний тренер київської Оболоні негативно висловився на адресу арбітрині Катерини Монзуль. На його думку, жінкам не потрібно судити чоловічий футбол, адже вони просто не встигають.

В ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» Юрій Вернидуб не згоден зі своїм колегою та закликає не займатися сексизмом.

«Це його висновок, у мене інша думка. Монзуль для мене – це один із найкращих арбітрів УПЛ. У всьому світі сьогодні дуже багато жінок-арбітрів і судять вони не гірше за чоловіків. Ми маємо рівні права, тому давайте не будемо займатись сексизмом».

Також фахівець вважає, що Монзуль впорається з роботою, якщо очолить суддівський корпус.

«Катерина довго була в цій системі і вона добре знає, хто з арбітрів є неупередженим і може принести користь на полі, а хто займається незрозуміло чим. Тому я їй бажаю тільки успіхів та терпіння у цій боротьбі. І якщо вона змінить систему на краще, то respect їй і повага», – сказав Вернидуб.

  • Монзуль увійшла у новий виконком УАФ.
  • Міжнародна федерація футбольної історії та статистики опублікувала результати опитування та назвала топ-5 найкращих арбітринь сучасності, куди потрапила і Монзуль.
  • В цьому сезоні в рамках УПЛ Катерина обслуговувала дев'ять матчів УПЛ, у яких показала 31 жовту та одну червону картку. Також вона призначила два пенальті.