Чи перевершить Ребров Блохіна: збірна України має найкращий результат за десять років у рейтингу ФІФА

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
840
0 голосів
Чи перевершить Ребров Блохіна: збірна України має найкращий результат за десять років у рейтингу ФІФА
Сергій Ребров. Фото: УАФ
Минулий 2023 рік збірна України завершила на 22-й позиції в рейтингу ФІФА, що є четвертим найкращим результатом за всю історію нашої національної команди.

Національна збірна України завершила 2023 рік на 22-й позиції у рейтингу ФІФА, що є найкращим показником за останні десять років. 

Рекордний результат за підсумками року був зафіксований у 2006 році, коли національною збірною керував легендарний динамівець Олег Блохін. Під його орудою синьо-жовта дружина була 13-ю у табелі про ранги від УЄФА.

Однак, команда іншого культового динамівця Києва Сергія Реброва має всі шанси покращити статистику, бо у березні головна команда країни зіграє плей-оф проти Боснії у рамках боротьби за вихід на Євро-2024.

  • У підсумковій турнірній таблиці Групи С Італія з 14-ма очками посіла другу сходинку і пройшла на Євро-2024 року напряму.
  • Натомість підопічні Сергія Реброва на весні 2024 року зіграють у плей-оф кваліфікації Євро-2024. 
  • Матч 1/2 фіналу плей-оф раунду кваліфікації Євро-2024 Боснія та Герцеговина – Україна відбудеться у Зениці 21 березня 2024 року.
  • Через п'ять днів переможець цієї пари зустрінеться на своєму полі у вирішальному поєдинку за вихід на Євро із переможцем півфіналу Ізраїль – Ісландія.