Четверта перемога Динамо поспіль і дві червоні картки Оболоні: у Києві пройшов останній матч УПЛ 2023 року

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
683
0 голосів
Четверта перемога Динамо поспіль і дві червоні картки Оболоні: у Києві пройшов останній матч УПЛ 2023 року
Футболісти Динамо та Оболоні у боротьбі за м'яч. Фото: ФК Динамо
Динамо та Оболонь лише 13 хвилин відіграли у рівних складах, а догравати поєдинок «пивоварам» взагалі довелся вдев'ятьох. Команда Олександра Шовковського змогла використати чисельну більшість та забити двічі.

Столичним дербі між Динамо та Оболонню закінчився 2023 рік в Українській Прем'єр-лізі.

Втім, матч розпочався з неприємного для Валерія Іващенка моменту. Вже на 13-ій хвилині Оболонь через вилучення Артема Вовкуна залишилася у меншості. Маючи чисельну більшість, підопічні Олександра Шовковського змогли її реалізувати лише на 67-ій хвилині. 

Півзахисник киян Беніто, який за п'ять хвилин до того вийшов з лави запасних, відкрив рахунок. Догравали матч «пивовари» взагалі удев'ятьох. За десять хвилин Тарас Мороз заробив дві жовтих картки та достроково залишив поле.

Після цього моменту футболісти Динамо отримали шанс закріпити свою перевагу з пенальті, яким і скористався Владислав Ванат. Власне, цей гол і фіналізував результат – 2:0 на користь біло-синіх, які й перемогли у столичному дербі.

Футбол. УПЛ. 17-й тур

Динамо – Оболонь – 2:0

Гол: Беніто 67, Ванат 88 (пенальті)

Вилучення: Вовкун 13 (пряма червона картка), Мороз 84 (друга жовта картка)

  • Кияни з приходом Шовковського непереможні – чотири звитяги в чотирьох матчах під орудою легендарного ексворотаря Динамо.
  • Нагадаємо, що протягом матчу з'явилася інформація, що Шовковський продовжить роботу зі столичною командою до кінця сезону.
  • Дана перемога дозволила біло-синім потіснити Рух з п'ятого місця УПЛ. У Динамо – 28 балів та три матчі в запасі.
  • Оболонь ж залишилася у зоні стикових матчів. Підопічні Валерія Іващенка мають на пункт менше, ніж Металіст 1925 (14), який нині 12-ий.
  • «Пивовари» у першому офіційному матчі 2024 року приймуть Чорноморець, а біло-сині завітають у гості до Металіста 1925.
  • Базова дата обидвох зустрічей – 24 лютого.