Іващенко заявив про конфлікт з керівництвом Оболоні: «Відчувався брак комунікації з гендиректором‎»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
90
1 голос
Іващенко заявив про конфлікт з керівництвом Оболоні: «Відчувався брак комунікації з гендиректором‎»
Валерій Іващенко. Фото: Google
Колишній головний тренер київської Оболоні Валерій Іващенко розповів про свій конфлікт з генеральним директором столичного клубу Олександром Різниченком.

Валерій Іващенко дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту «Український футбол» та пояснив, як виник конфлікт з генеральним директором Оболоні Олександром Різниченком.

«Тиск – невід'ємна частина великого спорту, але відчувався брак комунікації з гендиректором, навіть коли ми пройшли Колос в Кубку України.

Першим дзвіночком для конфронтації в клубі стало зняття Федора Прохорова, з яким я хотів працювати по U-19. Ми хотіли побудувати клубну вертикаль, аби всі команди грали за однією моделлю. Минув час і почалися претензії, що не було гри, а коли вона з'явилася – не було результату».

Фахівець вважає, що подібні дії керівництва погіршили результати команди.

«Як головний тренер може відповідати за результат, коли без його відома можуть поміняти одного тренера юнацького складу на іншого? В таких обставинах, говорити про взаємоповагу тут не доводиться», – заявив Іващенко.

Нагадаємо, що 43-річний наставник очолив Оболонь у 2021 році. 

  • До цього Іващенко також працював у структурі київського клубу, зокрема був виконувачем обов'язки головного тренера.
  • Під його керівництвом «‎пивовари» піднялися до УПЛ, а минулого сезону зберегла прописку в еліті вітчизняного футболу у перехідних матчах.
  • Зараз новим тренером «пивоварів‎» призначено Сергія Шищенка.
  • Після п’яти турів у новому чемпіонаті столичні «пивовари» мають в активі одне очко та займають останню, 16 сходинку у турнірній таблиці Української Прем’єр-ліги.
  • У наступному турі київська команда вдома прийматиме Олександрію. Поєдинок заплановано на 13 вересня, початок гри у Києві о 18:00.