«Був попереджений, а потім – ще три поспіль поразки»: президент клубу УПЛ сказав, чому звільнив тренера

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
738
1 голос
«Був попереджений, а потім – ще три поспіль поразки»: президент клубу УПЛ сказав, чому звільнив тренера
Олександр Слободян та Валерій Іващенко. Колаж: УФ
Президент ПРАТ «Оболонь» та однойменного клубу УПЛ Олександр Слободян розповів, чому прийняв рішення про звільнення колишнього головного тренера команди Валерія Іващенко.

Олександр Слободян в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол‎» заявив, що попереджав Валерія Іващенка про можливе звільнення через погані результати Оболоні в УПЛ.

«Іващенко набирався тренерського досвіду при багатьох головних тренерах у нас в клубі, починаючи з 2013 року, перед тим, як став головним тренером. Відповідальність за результат йому добре відома. 

Валерій Володимирович був попереджений після програшу Руху при рівній грі, що за рівної гри так не програють, а потім – ще три поспіль поразки‎».

Президент клубу зізнався, що остаточно змусило його звільнити фахівця.

«‎Зрозуміло, що одне очко з 15-ти і 16-те місце стали останньою краплею для мене. Межа терпіння була перейдена. Йому давали шанс виправити ситуацію. Я не є людиною, якій властиво часто змінювати тренерів. В Іващенка був великий кредит довіри, яким він не скористався», – сказав Слободян.

Нагадаємо, що 43-річний Валерій Іващенко очолив Оболонь у 2021 році. 

  • До цього спеціаліст також працював у структурі київського клубу, зокрема був виконувачем обов'язки головного тренера.
  • Під його керівництвом «‎пивовари» піднялися до УПЛ, а минулого сезону зберегла прописку в еліті вітчизняного футболу у перехідних матчах.
  • Зараз новим тренером «пивоварів‎» призначено Сергія Шищенка.
  • Після п’яти турів у новому чемпіонаті столичні «пивовари» мають в активі одне очко та займають останню, 16 сходинку у турнірній таблиці Української Прем’єр-ліги.
  • У наступному турі київська команда вдома прийматиме Олександрію. Поєдинок заплановано на 13 вересня, початок гри у Києві о 18:00.