«Не маємо аргументів, щоб із цим не погодитись»: Небесник відреагував на рішення клубів УПЛ залишити Минай замість Дніпра-1

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
1689
4 голоси
«Не маємо аргументів, щоб із цим не погодитись»: Небесник відреагував на рішення клубів УПЛ залишити Минай замість Дніпра-1
Желько Любенович і Мирослав Небесник. Колаж: Sport-express.ua
Генеральний менеджер ФК Минай Мирослав Небесник ексклюзивно для сайту Sport-express.ua прокоментував рішення клубів УПЛ залишити ужгородський клуб в елітному дивізіоні замість Дніпра-1.

Більшість клубів УПЛ проголосували на загальних зборах за Минай у якості заміни Дніпра-1 у вищому дивізіоні. Вісім голосів за ужгородський клуб віддали – Верес, Зоря, Інгулець, Кривбас, ЛНЗ, Оболонь, Полісся, Шахтар.

Турнір чотирьох за участі Минаю, Металіста 1925, Лівого Берега і Епіцентру підтримали всього п’ятеро представників УПЛ – Динамо, Олександрія, Рух, Чорноморець, Колос. Утрималися від голосування Карпати і Ворскла.

Сайт Sport-express.ua зв’язався із генеральним менеджером Минаю Мирославом Небесником, щоб взяти коментар з цього приводу.

– Пане Мирославе, прочитали, що більшість клубів УПЛ проголосували за Минай у якості заміни Дніпру-1 в УПЛ. Хочемо взяти у вас коментар із цього приводу.

– Ми теж це прочитали. Поки що це не офіційна інформація, потрібно, щоб рішення затвердив Виконком УАФ. Якщо більшість клубів вважають цей варіант справедливим і логічним, то ми не маємо аргументів, щоб із цим не погодитись. Але зауважу, що Минай поважає позицію всіх клубів, кожна з них має право на життя. 

– Минай у нинішньому вигляді готовий до УПЛ, вам вистачить часу на підсилення?

– Це вже питання до спортивного менеджменту клубу. Думаю, вони все зроблять для того, щоб команда була конкурентоспроможною в УПЛ. 

– Якби більшість проголосувала за турнір чотирьох, Минай готовий був у ньому грати?

– Ми поважаємо позицію кожного клубу і готові виконувати будь яке рішення, яке затвердить Виконком УАФ. 

– Не боїтеся хейту з боку вболівальників інших клубів, що Минай знову залишився в УПЛ не за спортивним принципом?

– Хейт буде завжди. Будь-яке рішення є дискусійним. Вболівальники Минаю були би проти, якби Минай не враховували у якості заміни Дніпра-1. Якщо приймуть рішення, що Минай залишиться в УПЛ, то буде хейт зі сторони прихильників клубів, які теж умовно на це претендували. Це природній процес.

– Хто буде тренувати команду, якщо ФК Минай залишиться в УПЛ?

– Той, хто має чинний контракт, – Желько Любенович. Ніяких розмов чи рішень з цього приводу у клубі не могло бути. Наш тренер готує команду до сезону, провів збори, жодних питань до нього немає.