Фрідман: «Якби Дніпро-1 жив «по грошах», як каже Береза, то виступав би на першість села»

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
1649
6 голосів
Фрідман: «Якби Дніпро-1 жив «по грошах», як каже Береза, то виступав би на першість села»
В’ячеслав Фрідман. Колаж: Sport-express.ua
Комерційний директор Дніпра-1 В’ячеслав Фрідман ексклюзивно для сайту Sport-express.ua підтвердив зняття з чемпіонату України дніпровського клубу та поділився планами на майбутнє.

Зі інформацією ТаТоТаке, Дніпро-1 надіслав лист в УПЛ про зняття із чемпіонату України. Сайт Sport-express.ua зателефонував В’ячеславу Фрідману, щоб дізнатися про подальші плани дніпровського клубу.

«Навіщо Носову два клуби? Бурбас хоч би мізки включив»

– В'ячеславе Євгеновичу, правда, що Дніпро-1 уже подав лист в УПЛ про зняття з чемпіонату.

– Так, усе правильно. Лист підписав генеральний директор Дніпра-1 Антон Фурсов. Ми не збираємося комусь псувати чемпіонат, тому прийняли таке рішення. УПЛ нехай вирішить, хто гратиме замість Дніпра-1. Цього року ми не готові брати участь у чемпіонаті. Ми попросили УПЛ залишити за Дніпром-1 статус професійного клубу. Можливо, наступного року почнемо свій шлях із Другої ліги.

– Як я зрозумів, інвесторів ви знайти не змогли.

– Ні. На жаль, у Дніпрі, та й у всій Україні, нікому нічого не треба. Були несерйозні розмови, але до конкретики справа не дійшла.

– Ігор Бурбас говорив, що інвестором Дніпра-1 міг стати власник Металіста 1925 Володимир Носов.

– Це взагалі неправда! Відверта нісенітниця! Навіщо Носову два клуби? Бурбас хоч би мізки включив. Ні я, ні Русол ніколи з Носовим не спілкувалися. Березу в рахунок не беремо, це порожні слова. 

Володимир Носов. Фото: ФК Металіст 1925

«По-вашому, було б краще, якби Дніпро-1 вилетів від Академії Пушкаша, двічі програвши? В угорців досить пристойна команда»

– Дніпро-1 розпустив уже всіх футболістів?

– Практично всіх наших гравців ми вже працевлаштували. Залишилося кілька хлопців, шукаємо їм клуби. Наступного тижня ми хочемо погасити більшу частину заборгованості перед персоналом Дніпра-1.

– Дніпро-1 багато хто хейтить через те, що Україна втратила учасника єврокубків, а замінити на іншого представника УЄФА вже не дозволить.

– Тут більше галасу. По-вашому, було б краще, якби Дніпро-1 вилетів від Академії Пушкаша, двічі програвши? В угорців досить пристойна команда. Обговорюйте краще провал України на Євро-2024 і гру нашої юнацької збірної на чемпіонаті Європи, де нам теж важко і потрібна перемога над Італією. 

«Турнір чотирьох за наше місце? Це все штучно і на чолі кута знову стоять гроші»

– Яка ваша суб'єктивна думка: хто повинен зайняти місце Дніпра-1 в УПЛ?

– Я б розіграв путівку між передостанньою командою УПЛ Минаєм і третьою командою Першої ліги – Лівим Берегом. Металіст 1925 і Епіцентр нижче в таблиці, тому не заслуговують на другий шанс.

– Але УПЛ хоче розіграти путівку між цими чотирма командами.

– Значить, це все штучно і на чолі кута знову стоять гроші. 

– Писалося, що на зборах УПЛ Рух запропонував довічно дискваліфікувати Русола від футболу. Це правда?

– Це просто внутрішньольвівські розбірки, не більше того. Тож не варто сприймати такі заяви всерйоз. 

Юрій Береза сказав нам в інтерв’ю, що Дніпру-1 «треба було жити по грошах», натякнувши на нераціональне витрачання коштів вами і Русолом. Що можете відповісти?

– Я уже втомився відповідати на подібні дурниці. Якби ми жили по грошах, як каже Береза, то Дніпро-1 не грав би в єврокубках, не обігрував би кожного року Динамо і Шахтар, а максимум – виступав на першість села. Гадаю, саме про цей рівень Береза і казав.