«Їх показувати по телевізору не можна»: Циганик відверто розповів, що його «вбиває» в українському футболі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
981
3 голоси
«Їх показувати по телевізору не можна»: Циганик відверто розповів, що його «вбиває» в українському футболі
Гравці Лівого берега та Оболоні. Фото: УПЛ
Відомий журналіст та коментатор Ігор Циганик підбив підсумки перехідних матчів за право виступати в УПЛ у сезоні 2024/25. Його засмутила якість гри, яку продемонстрували команди.

Журналіст Ігор Циганик висловився про підсумки перехідних матчів за право виступати в УПЛ у наступному сезоні. Йому не сподобалася якість гри.

«Я подивився всі чотири поєдинки. Враження не найкращі. Рівень футболу невисокий. Абсолютно чотири однакові команди».

Циганик не відчув особливої різниці між представниками двох дивізіонів.

«Якщо поміняти футболками команди, навіть не видно, хто де грає. Де з Прем’єр-ліги, де з Першої ліги. Я не хочу звинувачувати тренерів чи президентів. Я хочу просто підкреслити реалії українського футболу. Вони полягають в тому, що кількість українських футболістів обмежена».

На його думку, в Україні зараз досить мало українських футболістів, які можуть робити різницю.

«Рівень українських футболістів є приблизно рівний. Він може трошки відрізнятися від дуже сильного до дуже слабого, але невелика амплітуда».

Циганик підкреслив, що без легіонерів у складі сьогодні наші команди не здатні демонструвати яскравий футбол.

«Коли українські футболісти починають грати між собою, воно одразу перетворюється в те, що ми грали в 96, 97, 98 роках. Коли бий м’яч, битва, боротьба, практично без моментів. Практично без якихось цікавих комбінацій, цікавої думки, тактичних несподіваних задумів. Оце мене дуже і дуже вбиває».

Він вважає, що корінь проблеми полягає у підготовці українських гравців.

«У тренерів такий матеріал. Це все та проблема, про яку ми говорили колись давно-давно. Що нам потрібно розвивати свій футбол. Коли-небудь легіонери будуть змушені поїхати. Нам здавалося, що ми все життя будемо грати тими легіонерами. А воно так не проходить».

В нинішній ситуації український футбол залишився майже ні з чим.

«У нас війна, вони поїхали й ми граємо українськими футболістами, а ми не думали, що їх треба буде розвивати, наповнювати кадрово дитячих тренерів, давати їм освіту».

Важливо, на чому наголосив Циганик, й належним чином готувати вітчизняних тренерів.

«Потім юнацьких тренерів, щоб не один зі ста доходив до професійного футболу, а решту показувати по телевізору не можна. Той рівень гри, який вони демонструють, показувати по телевізору не можна», – сказав він у програмі «Циганик Live» на YouTube.

  • Нагадаємо, що за підсумками перехідних матчів Верес здолав Епіцентр (1:1, 3:1), а Оболонь перемогла Лівий берег (1:0, 1:1);
  • Таким чином стали відомі усі команди, які візьмуть участь в УПЛ у наступному сезоні.