«Щоб побільше видоїти грошей із Шахтаря»: джерело повідомило про хитру схему Динамо і Дніпра-1 щодо збірника

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2495
1 голос
«Щоб побільше видоїти грошей із Шахтаря»: джерело повідомило про хитру схему Динамо і Дніпра-1 щодо збірника
Олександр Піхальонок. Фото: Google
Відомий український футбольний журналіст Ігор Бурбас поділився думками щодо ймовірного трансферу півзахисника Дніпра-1 та збірної України Олександра Піхальонка до Динамо чи Шахтаря.

Ігор Бурбас вважає, що київське Динамо може імітувати інтерес до Олександра Піхальонка, щоб донецький Шахтар активізувався та заплатив за футболіста максимально високу ціну.

«Динамо, як мені здається, в цій ситуації підігрує Дніпру-1, і розігрує комедію. Як ми знаємо, це клуби-побратими і у них добрі, теплі стосунки. Мені здається, ця вся історія націлена на те, щоб побільше видоїти грошей із Шахтаря, у якого є право першої шлюбної ночі, щоб викупити контракт Піхальонка‎».

Журналіст не сумнівається, що команді Олександра Шовковського хавбек не потрібен.

«‎У нього стоїть опція клаусули 6 мільйонів.  Але всім зрозуміло, що за рік до кінця контракту 6 млн ніхто платити не буде. Тому 2.5-3 млн – це плюс-мінус ринкова ціна. Але я переконаний, що Динамо не буде його купувати навіть за таку ціну. Вони просто ставлять таку пропозицію, щоб Шахтар її перебив і азарт зростав», – сказав Бурбас в ефірі авторського ютуб-каналу.

  • Раніше ми писали, що Динамо запропонувало Дніпру-1 за хавбека близько 2,5-3 мільйонів доларів, а Шахтар повторив пропозицію.
  • Піхальонок є вихованцем Шахтаря, якому належав з 2010-го по 2021-й рік. За цей час хавбек провів за донеччан сім поєдинків. Влітку 2021 року півзахисник перейшов до Дніпра-1 за 700 тисяч євро.
  • У поточному сезоні гравець провів за команду Юрія Максимова 31 поєдинок, у яких забив шість голів та віддав шість результативних передач.
  • Контракт півзахисника з дніпрянами спливає 30 червня 2025 року, а Transfermarkt оцінює його у п’ять мільйонів євро.