Динамо зробило пропозицію по гравцю збірної України, але Шахтар її повторив: джерело повідомило, що буде далі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
561
2 голоси
Динамо зробило пропозицію по гравцю збірної України, але Шахтар її повторив: джерело повідомило, що буде далі
Олександр Піхальонок. Фото: СК Дніпро-1
Півзахисник Дніпра-1 Олександр Піхальонок отримав пропозиції щодо трансферу від Динамо та Шахтаря. За 27-річного українця пропонують близько 2,5-3 мільйонів доларів.

Хавбек Дніпра-1 Олександр Піхальонок отримав пропозиції щодо переходу від Динамо та Шахтаря.

Першим на гравця вийшло Динамо, однак в угоді Піхальонка з Дніпром-1, яку він відписував під час свого трансферу туди з того таки Шахтаря влітку 2021 року, є один цікавий пункт.

«Згідно з опцією в контракті гравця з Шахтаря в Дніпро-1, будь-яка пропозиція, яка влаштовує дніпровський клуб, має бути показано донецькому. Таким чином, Шахтар завжди має право першої ночі на Піхальонка, якщо той не є вільним агентом».

Таким чином, Шахтар зробив зустрічну пропозицію.

«Шахтар ознайомився з пропозицією Динамо й ухвалив рішення повторити її щодо свого вихованця. Джерела повідомляють, що йдеться про суму близько 2,5-3 мільйонів доларів. Клаусула в особистому контракті півзахисника з Дніпром-1 становить 6 мільйонів євро».

Така ситуація може привести до певного глухого кута.

«Головне питання: як розвиватиметься ситуація, якщо Піхальонок не захоче переходити в Шахтар? Юридичний колапс?», – йдеться в телеграм-каналі «ТаТоТаке».

  • Піхальонок в цьому сезоні провів за Дніпро-1 31 матч, у яких забив шість голів та віддав шість результативних передач;
  • Контракт футболіста з клубом спливає 30 червня 2025 року, а Трансфермаркт оцінює його у п’ять мільйонів євро;
  • Гравець є вихованцем «гірників», яким належав з 2010 по 2021 рр. За першу команду провів сім матчів;
  • Нещодавно Піхальонок дав ексклюзивне інтерв’ю сайту Sport-express.ua, у якому, з-поміж іншого, висловився про своє майбутнє.