«Треба було відразу про це сказати»: Леоненко вибачився перед Маркевичем і оцінив перспективи Карпат в УПЛ

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
11148
9 голосів
«Треба було відразу про це сказати»: Леоненко вибачився перед Маркевичем і оцінив перспективи Карпат в УПЛ
Колишній нападник Динамо і збірної України Віктор Леоненко ексклюзивно для Sport-express.ua прокоментував заяву головного тренера Карпат Мирона Маркевича.

У «золотому» матчі Першої ліги Карпати в компенсований час програли Інгульцю (1:2). Головний тренер львів’ян Мирон Маркевич проігнорував нагородження, за що отримав порцію Критики від Віктора Леоненка та Йожефа Сабо.

Але потім Маркевич виступив публічно із заявою, де пояснив, що йому стало зле і срібну медаль він отримав пізніше.

Сайт Sport-express.ua повторно звернувся до Віктора Леоненка та зачитав йому відповідь Маркевича.

– Вікторе Євгеновичу, чи не змінили ви свою думку про Мирона Богдановича після його заяви?

– Змінив. Прочитав відповідь Богдановича, і можу сказати: я радий, що я не тренер. Як я зрозумів, людині стало погано погано, тому я перепрошую перед Богдановичем. Просто йому треба було відразу про це сказати, щоб не було питань. Бажаю йому міцного здоров'я, бо знаю, як це важко - бути тренером. Хоча, вони самі обирають цей шлях. 

–  Чого ви чекаєте від Карпат в УПЛ? 

–  Я від будь-якої команди чекаю якості, а не мук. У нас перед сезоном усі себе бачать у шістці, а потім мучаться в Прем'єр-лізі, хоча Прем'єр-ліга занадто сильна назва для нашого чемпіонату. Не хочу нікого ображати, але насправді, це Перша або Друга ліга. У нас же, щоб футбол подивитись треба детектива наймати, щоб знайти трансляції.

Будь-якій команді, яка виходить в УПЛ, я бажаю удачі, але, як правило, одразу у президентів пропадають гроші. Єдиний виняток – це Буткевич. Він хоче зробити з Полісся Шахтар, тому що Ігор Михайлович [Суркіс] уже сказав, що гравців купувати не буде. Це означає, що в Динамо знову буде той самий склад і друге місце. Із цими людьми перше місце ніколи не вийде посісти, я вже не кажу про єврокубки. Хоча я вболіваю за Динамо, а то знову подумають, що за Шахтар топлю.

Я вболіваю за якість і за футбол, а як грає Динамо, ви самі бачите. А в єврокубках мучитися будуть усі, зокрема й Шахтар. 

Повертаючись до нашої теми, бажаю Карпатам не мучитися в УПЛ, а бути як Полісся. Я думав, що житомирський клуб буде в десятці, а вони в топ-6 увійшли.