«За таке УАФ має оштрафувати»: Леоненко і Сабо жорстко відреагували на вчинок Маркевича

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
30933
24 голосів
«За таке УАФ має оштрафувати»: Леоненко і Сабо жорстко відреагували на вчинок Маркевича
Колаж: Спорт-Експрес
Віктор Леоненко і Йожеф Сабо ексклюзивно для сайту Sport-express.ua прокоментували неоднозначний вчинок головного тренера Карпат Мирона Маркевича.

У золотому матчі Першої ліги Карпати, які майже весь сезон лідирували у чемпіонаті, на останніх хвилинах програли Інгульцю (1:2). Після матчу на нагородженні головний тренер Карпат Мирон Маркевич не приєднався до коридору пошани та не став брати срібні медалі.

Сайт Sport-express.ua вирішив запитати у колишнього нападника Динамо Віктора Леоненка та екстренера киян та збірної України Йожефа Сабо щодо вчинка тренера Карпат.

– Як оціните вчинок Маркевичів, які відмовились брати срібні нагороди?

Леоненко: Не знаю, чому Маркевич відмовився від медалі, «срібло» то він тільки раз у житті завоював з Металістом, а так усе життя був третім. Я не розумію, чому люди не хочуть отримувати срібні медалі. Може, образилися. Образливих у нас до хріна. 

Хоча чого ображатися? Інгулець грав удома, і він не слабший за Карпати так точно. Напевно, у Маркевича зіркова хвороба почалася, він вирішив, що йому не потрібне «срібло», він тільки на «золото» заслуговує. 

Маркевич проявив неповагу. Навіщо тоді взагалі ці медалі роблять, якщо їх не беруть? Я вважаю, що за таке УАФ має оштрафувати. 

Сабо: Звичайно, це не спортивний принцип. Цим рішенням він образив і принизив суперника, вважаючи, що він вище за нього. Але я не знаю, що там сталося. Напевно, це характер. Карпати лідирували весь сезон і раптом програли на останніх хвилинах. Це емоції, більше нічого. Маркевич думав, що він найкращий, а тут – його не визнають. Думаю, через деякий час Маркевич визнає свою помилку.

UPD: Після нашого матеріалу комантар щодо ситуації дав Мирон Маркевич, а потім Віктор Леоненко доповнив свою заяву.

  • Нагадаємо, що Карпати та Інгулець достроково вийшли в УПЛ.
  • Випереджаючи на одне очко Інгулець, львів’яни були лідерами аж до 90+2 хвилини.
  • Гол резервіста-півзахисника Панасенка приніс петровському клубу перший чемпіонський титул у ПФЛ.