Які шанси у Судакова поїхати на Євро-2024: спортивний лікар виніс вердикт пошкодженню лідера Шахтаря

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1238
1 голос
Які шанси у Судакова поїхати на Євро-2024: спортивний лікар виніс вердикт пошкодженню лідера Шахтаря
Георгій Судаков. Фото: Шахтар
Колишній співробітник медичного відділу львівського Руху Дмитро Бабелюк поділився думками щодо термінів відновлення півзахисника донецького Шахтаря та збірної України Георгія Судакова.

У середу, 15 травня, Шахтар здолав Ворсклу з рахунком 2:1 у фінальному матчі Кубка України. У цьому поєдинку через травму не зіграв хавбек донеччан Георгій Судаков. 

Дмитро Бабелюк вважає, що участі футболіста у Євро-2024 нічого не загрожує і до першої гри групового етапу Судаков підійде у належному стані.

«Пушич не повідомив специфіки травми, але на відео святкування Шахтаря помітно, як Георгій схопився за задню поверхню стегна після того, як його штовхнув Зубков.

Аналізуючи все побачене, можна припустити, що Судаков має незначну травму м'язів задньої поверхні стегна. Традиційно, на відновлення від такої травми потрібно три-чотири тижні, тому, я думаю, Георгій зможе плавно відновитися вже в таборі збірної та підійти до першої гри на турнірі у добрих кондиціях».

Спортивний лікар зазначив, що травма не виглядає моторошною чи загрозливою, але варто дочекатися вердикту донецької команди.

«Хотів би почути офіційну інформацію від клубу чи гравця, але сьогодні ситуація не виглядає загрозливо», – написав Бабелюк у власному телеграм-каналі.

  • Судаков зіграв за «гірників‎» у нинішньому сезоні 34 матчі у всіх турнірах, забив десять м'ячів та віддав шість результативних пасів.
  • Збірна України під керівництвом Сергія Реброва на груповій стадії Євро-2024 зіграє проти Бельгії, Словаччини та Румунії.
  • Турнір проводитиметься у десяти містах Німеччини з 14 червня по 14 липня.