В ЗСУ відреагували на заяву Хуста: раніше гравця команди Першої ліги забрали з вокзалу до ТЦК

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
724
3 голоси
В ЗСУ відреагували на заяву Хуста: раніше гравця команди Першої ліги забрали з вокзалу до ТЦК
Микола Сираш та патруль ТЦК. Фото: Google
Оперативне об’єднання Сухопутних військ Збройних Сил України у західній частині України відреагувало на прохання Хуста розголосити інформацію, що співробітники ТЦК доставили до військкомату футболіста їхньої команди Миколу Сираша.

Учора, 7 травня, пресслужба ФК Хуст зробила заявку, що гравця їхньої команди Миколу Сираша прямо з вокзалу відвезли у ТЦК.

Сьогодні, 8 травня, головний тренер першолігового колективу Володимир Циткін ексклюзивно для сайту Sport-express.ua розповів подробиці зникнення підопічного.

У ЗСУ відреагували на намагання Хусту надати справі розголосу та пояснили, що у разі відсутності у спортсмена бронювання, то він підпадає під мобілізацію.

«Вболіваємо за український футбол, але захист України ставимо на перше місце. Коментуючи емоційний допис Хуста, зазначимо, що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований.

Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією‎».

Також військові відзначили, що багато вітчизняних спортсменів захищають Україну від російських загарбників.

«‎В той час, коли сотні видатних спортсменів в лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими, порівняно з іншими громадянами України, і ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни. Тільки разом ми переможемо в цій війні», – сказано в заяві Оперативного командування «Захід».

  • Сираш є вихованцем кропивницької Зірки. Нинішній сезон гравець розпочав у складі ФК Чернігов, але взимку перебрався до ФК Хуст.
  • У нинішньому сезоні захисник провів 25 матчів у всіх офіційних турнірах (за Хуст та Чернігів): без результативних дій.