Гравця команди Першої ліги забрали з вокзалу до ТЦК: клуб звернувся за допомогою до Шевченка і УАФ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
486
2 голоси
Гравця команди Першої ліги забрали з вокзалу до ТЦК: клуб звернувся за допомогою до Шевченка і УАФ
Микола Сираш. Фото: ФК Хуст
Захисника першолігового Хуста із Закарпаття Миколу Сираша було затримано та доставлено до місцевого ТЦК, після чого звʼязок з гравцем обірвався.

Тотальна мобілізація триває. Під зачистку від працівників ТЦК днями потрапив захисник Хуста Микола Сираш. Про факт викрадення свого гравця повідомила пресслужба закарпатського клубу.

«7 травня, прямо з міського вокзалу забрали працівники ТЦК та доставили до військкомату. На момент затримання футболісту виповнилося 25 років, хоча закон ще не вступив у дію, в славнозвісному Хустському ТЦК свої правила незаконного утримання людей. Звʼязок з футболістом на даний момент відсутній. Подальша доля – невідома».

Керівництво Хуста вже звернулося безпосередньо до президента УАФ Андрія Шевченка із проханням допомогти у вирішенні питання з незаконною та примусовою мобілізацією свого гравця.

«Просимо реагування та підтримки у Голови УАФ Андрія Шевченка, Голови ПФЛ Олександра Каденко, Голови обласної військової адміністрації Віктора Микити, Голови ЗАФ Івана Дурана та всіх небайдужих щодо даної ситуації.

Зовнішній ворог прагне знищити нас, нашу мову, культуру, спорт. Допоможіть врятувати український футбол», – йдеться у заяві закарпатського клубу.

Сираш став далеко не першим футболістом, якого силоміць хочуть відправити на фронт. Колишній півзахисник Інгульця, Чайки та ще низки вітчизняних клубів Микола Стеценко в інтерв’ю нашим колегам з сайту «Український футбол» розповів свою історію мобілізації і те, як йому пропонували відкупитися від служби.

  • Микола Сираш є вихованцем Зірки з Кропивницького. Поточний сезон він розпочав у складі Чернігова, але взимку перебрався до Хуста.
  • В поточному сезоні оборонець провів 25 поєдинків у всіх офіційних турнірах (за Хуст та Чернігів): без результативних дій.