Чорноморець міг отримати американських власників: журналіст назвав вартість зірваної угоди

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
60
1 голос
Чорноморець міг отримати американських власників: журналіст назвав вартість зірваної угоди
Борис Кауфман. Фото: Google
Український футбольний журналіст Михайло Співаковський розповів про те, що у одеського Чорноморця міг з’явитися американський власник та пояснив, чому угода зірвалася.

Михайло Співаковський заявив, що американська компанія, яка у 2020-му році викупила стадіон Чорноморець, хотіла купити одеський клуб, але власник команди Борис Кауфман зажадав суму у два рази вищу, ніж йому пропонували.

«Були конкретні переговори і пропозиції від американської компанії ALLRISE CAPITAL INC. Там була озвучена сума умовно до п’ять млн доларів або євро. І Борис Кауфман сказав - ні, десять мільйонів.

Цікаво, що б було, якби покупці погодилися на десять... Кауфман би далі сказав 20?».

Журналіст дав зрозуміти, що вимоги одеського бізнесмена завищені, адже клуб стільки не коштує.

«Але річ у тім, що в десять млн оцінюється клуб, у власності якого немає майже нічого. Вивіска, кілька футболістів, які залишаться? Якщо ми беремо інфраструктуру, база клубу в Совіньйоні, то вона вже кілька разів виставлялася на аукціон державою, але поки не продана. Те ж саме стосується старої бази на Архітекторській. Важко торгуватися за все це, просити такі гроші».

Також коментатор заявив, що у справі простежується участь колишнього власника Чорноморця Леоніда Клімова.

«І головне - торгами займається людина, якій клуб не належить. За відкритою інформацією, відповідальна особа там - Анатолій Місюра, а кінцевий Бенефіціар пані Березовська. Обидві ці людини мають стосунок до Леоніда Клімова. Екс-де-факто власником клубу, і який зараз ним є де-юре. Які там домовленості між Кауфманом і Клімовим - знають тільки ці дві людини», - розповів Співаковський в ефірі ТаТоТаке.

  • Чорноморець після фіаско у грі з Шахтарем залишився на десятому місці у турнірній таблиці, маючи в активі 29 пунктів.
  • Команда Романа Григорчука у наступному турі вдома прийматиме харківський Металіст 1925. Гра в Одесі має відбутися 12 травня і розпочатися о 18:00.