Названо найсильнішого африканського футболіста в історії: він грав у УПЛ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
229
1 голос
Названо найсильнішого африканського футболіста в історії: він грав у УПЛ
Яя Туре. Фото: Google
Ключовий захисник Кривбасу Іван Дібанго, говорячи про найкращого африканського футболіста, без вагань назвав прізвище легенди Манчестер Сіті та ексгравця донецького Металурга Яя Туре.

Міг би назвати себе, але виявився скромним хлопчиною. Мова про одного з найкращих оборонців української Прем’єр-ліги Івана Дібанго з Кривбаса, який не страждає нарцисизмом та не вважає себе найкращим футболістом Чорного континенту.

«Це Яя Туре, який колись виступав в Україні за донецький Металург, згодом за Манчестер Сіті та Барселону. Саме його вважаю найсильнішим африканським футболістом в історії футболу.

Чому? Він дуже сильний фізично, розумний, технічний, має всі потрібні для топ-гравця якості», – розповів Дібанго в інтерв'ю Sport-express.ua

  • Яя Туре грав у складі донецького Металурга з 2003 по 2005 рр.: 33 поєдинки, три результативні удари.
  • Окрім МД Туре також захищав кольори бельгійського Беверена, грецького Олімпіакоса, Монако, іспанської Барселони, англійського Манчестер Сіті та Циндао Хайню з Китая.
  • У 2021 році івуарієць також працював нетривалий час асистентом головного тренера у складі іншого колективу з Донецька – Олімпіка.