Вацко знайшов в Динамо потенційну зірку УПЛ: журналіст назвав сильні сторони гравця збірної України

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
304
1 голос
Вацко знайшов в Динамо потенційну зірку УПЛ: журналіст назвав сильні сторони гравця збірної України
Матвій Пономаренко. Фото: Google
Відомий український коментатор та футбольний журналіст Віктор Вацко поділився думками про появу молодого форварда київського Динамо Матвія Пономаренка у складі команди Олександра Шовковського.

Віктор Вацко помітив той факт, що Олександр Шовковський почав підпускати до головної команди Динамо молодого форварда Матвія Пономаренка.

«Шовковський зараз більше дає можливостей бомбардиру з команди U-19 Матвію Пономаренку. Із Зорею та ЛНЗ в заявці був Супряга, але на поле виходив Пономаренко. Пономаренко свій вихованець, дуже забивний форвард на рівні U-19, як в клубі, так і в збірній. Здоровий, силовий, атлетичний, габаритний форвард».

Журналіст вважає, що у столичному гранді бачать потенціал у нападнику та правильно адаптують до дорослого футболу.

«Я розумію, що в Динамо бачать в ньому потенціал гравця першої команди. Я вважаю, що йому дуже грамотно дають ігровий час в Прем’єр-лізі, щоб він потихеньку адаптовувався до дорослого футболу і до боротьби з дорослими мужиками. 

Пономаренко на рівні U-19 показав, що має бомбардирську якість, силу, вміння грати головою, добре поставлений удар, гольову чуєчку. Із Зорею він мав два хороші моменти, але не забив. При цьому йому тільки 18 років», – сказав коментатор у програмі «Вацко on air».

  • Матвій Пономаренко провів цього сезону чотири матчі за команду Шовковського, але поки результативними діями не відзначився. 
  • Контракт гравця з клубом діє до 31 січня 2026 року. Transfermarkt оцінює футболіста у 250 тисяч євро.
  • Форвард є одним з лідерів юнацької збірної України, яка вперше за шість років зіграє на Євро. 
  • Наразі Динамо з 45 очками в активі посідає третє місце в турнірній таблиці Прем’єр-ліги України.
  • Наступний поєдинок київська команда зіграє з Олександрією 13 квітня.