Шахтар дізнався суперника у фіналі Кубка України: результат матчу Полісся – Ворскла із нереалізованим пенальті

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
599
2 голоси
Шахтар дізнався суперника у фіналі Кубка України: результат матчу Полісся – Ворскла із нереалізованим пенальті
Фото: ФК Полісся (Житомир)
Полтавська Ворскла стала другим фіналістом Кубка України. Команда Сергія Долганського на виїзді переграла Полісся (1:0) і повернула борг житомирянам за погром в 11-му турі УПЛ (0:3).

Житомирське Полісся продовжує лихоманити на всіх фронтах. Слідом за погромом від Чорноморця в УПЛ (1:4), який трапився минулими вихідними, команда Сергія Шищенка програла і в Кубку України. «Вовки» завершили боротьбу за трофей на стадії 1/2 фіналу.

У першому таймі гри проти Ворскли саме господарі поля виглядачи симпатичніше: і створювали більше, і кілька моментів гольових мали, але забили гості. Розмашисту атаку Ворскли сильним та точним ударом завершив Сергій М’якушко. Сталося це в акурат на останній хвилині основного часу першого тайму.

По перерві Полісся теж намагалося домінувати і після того, як гру поновили, матч на 79-й хвилині зупинили через повітряну тривогу, вже на 81-й мало відмінну нагоду рахунок зрівняти. Однак лідер житомирян Пилип Будківський не зумів реалізувати пенальті. Павло Ісенко потягнув удар форварда і став героєм Полтави. Поки локально, бо фінал попереду.

▶️  Відео голу Мякушка та незабитого пенальті Будківського дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Кубок України. 1/2 фіналу 

Полісся (Житомир) – Ворскла (Полтава) 0:1 (0:1)

Гол: М’якушко, 45.

Нереалізований пенальті: Будківський, 81.

Першим фіналістом Кубка України став донецький Шахтар, який напередодні, 3 квітня, розбив одеський Чорноморець (4:1).

Чинним володарем Кубка України є київське Динамо, яке цього сезону вибуло на стадії 1/8 фіналу, програвши у столичному дербі Оболоні (0:1)

У 2022 році турнір не дограли через повномасштабне вторгнення росії, а у сезоні 2022/23 – розіграш не проводився.

  • Фінальний матч відбудеться 15 травня на стадіоні «Авангард» у Рівному, який є домашньою ареною місцевого народного клубу Верес.
  • У 2022 році було завершено реконструкцію даної арени, на яку, за даними ЗМІ, було виділено більше 100 мільйонів гривень.