Україна в кроці від втрати культового футбольного клубу: податкова готує перевірки колишніх чемпіонів СРСР

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
6734
7 голосів
Україна в кроці від втрати культового футбольного клубу: податкова готує перевірки колишніх чемпіонів СРСР
Гравці Зорі. Фото: ФК Зоря (Луганськ)
Голова Асоціації футболістів України Олег Печорний розповів про намір подати на луганську Зорю скаргу в УАФ та УЄФА через непрофесійну діяльність та махінації клубу УПЛ.

Голова Асоціації футболістів України Олег Печорний розповів, чи збирається Зоря насправді виплачувати преміальні своїм футболістам, обіцяні за третє місце у минулому сезоні та перемоги у єврокубках в нинішній кампанії.

«За моєю інформацією, з гравцями Зорі ніхто не буде розраховуватися. Щодо преміальних, то це все балачки. В контрактах вони не прописані. Все це було на словах президента клубу Євгена Геллера. Гравцям наобіцяли різного, щоб вони дограли чемпіонат, а далі їх чекає доля, як гравців ФК Львів».

Також чиновник розповів про певні економічні «схеми» в Зорі.

«Зарплати Зоря платить, але всі футболісти є ФОПами, що просто нонсенс. В них немає страховок. Також, в податковій готується перевірка і на новий сезон Зорі може вже не бути. Луганський клуб може припинити існування».

Також Печорний не оминув теми й щодо виходу незаявленого Дмитра Мишньова в останньому турі минулого сезону із Минаєм (0:3), через що луганці фактично подарували Дніпру-1 друге місце, а собі гарантували груповий етап єврокубків.

«Коли Зоря грала завершальний матч чемпіонату проти Миная, вони спеціально випустили Мишньова, котрий не був заявлений, щоб отримати технічну поразку і посісти не друге, а третє місце. Клуб живе чисто на гроші УЄФА і їм був потрібен вихід в груповий етап Ліги конференцій».

Печорний зазначив, що усі ці питання будуть підійматися на рівні УАФ та УЄФА.

«Про всі вищезазначені факти футбольної діяльності ФК Зоря ми повідомимо в УАФ та УЄФА, щоб було проведено перевірки. Потрібно наводити порядок», – заявив Печорний в інтерв’ю 1927.kiev.uа.

  • Нагадаємо, що лише минулого року Зоря відмітила своє 100-річчя;
  • Найвищим досягненням в історії клубу є перемога в чемпіонаті СРСР 1972 року.