«Це були наші козирі»: ексгравець збірної України згадав перемогу над Ісландією завдяки Шевченку та Реброву

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
66
1 голос
«Це були наші козирі»: ексгравець збірної України згадав перемогу над Ісландією завдяки Шевченку та Реброву
Сергій Ребров та Андрій Шевченко. Фото: Google
Колишній півзахисник національної команди України та київського Динамо Сергій Коновалов згадав мінімальну перемогу нашої збірної над ісландцями у відборі до Євро-2000.

Перший матч зі збірною Ісландії українці зіграли у відборі до чемпіонату Європи 2000-го року внічию з рахунком 1:1 в Києві. А ось у Рейк’явіку сталася поки перша перемога нашої команди над скандинавами – 1:0.

Сергій Коновалов в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» згадав той тріумф та запевнив, що ніякої недооцінки від наших футболістів не було.

«Не пам’ятаю прямо все на 100%. Але згадую, що всі чудово розуміли, що ісландці дуже добре грають головою на другому поверсі. Потрібно було не дати можливості їм вільно діяти на стандартах».

Колишній хавбек Динамо виділив гру Андрія Шевченка та Сергія Реброва у тому поєдинку, завдяки яким було забито єдиний гол.

«Наша сила була в чому? Ми мали швидкісних гравців: Шевченко, Ребров, Косовський, і коли м’яч опинявся внизу, то потрібно було швидко переходити з оборони в атаку. Це були наші козирі. 

Власне, завдяки цьому Шевченко, взявши гру на себе, і заробив наприкінці матчу пенальті, який забив Ребров», – сказав Коновалов.

Нагадаємо, що у нас вийшов ексклюзивний матеріал, у якому Буряк, Воробей, Сабо та Федорчук дали прогноз на матч Україна – Ісландія.

  • Зустріч фінальної кваліфікації до Євро-2024 між збірними України та Ісландії буде зіграна 26 березня і розпочнеться о 21.45 за київським часом. Гру прийматиме польське місто Вроцлав.
  • Якщо команда Сергія Реброва зможе пробитися на турнір, то потрапить до групи з національними командами Бельгії, Словаччини та Румунії.
  • Чемпіонат Європи 2024-го року відбудеться полях Німеччини з 14 червня по 14 липня.