Скандал у матчі УПЛ: Оболонь отримала штраф через символічний удар Героя України – виправдання від КДК УАФ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
173
2 голоси
Скандал у матчі УПЛ: Оболонь отримала штраф через символічний удар Героя України – виправдання від КДК УАФ
Денис Дикий. Фото: Instagram ФК Оболонь
Голова Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ Віталій Наум прокоментував призначення скандального штрафу київській Оболоні за несвоєчасний початок матчу 18-го туру УПЛ проти одеського Чорноморця. 

Напередодні стало відомо, що КДК УАФ оштрафувала Оболонь за затримку початку матчу 18-го туру української Прем'єр-ліги проти Чорноморця (1:1). Поєдинок у Києві розпочався на три хвилини пізніше. 

На дві хвилини запізнився Чорноморець із виходом із роздягальні, і ще одна хвилина була відведена для символічного удару по м’ячу Героєм України – Денисом Диким. 

«Ми надали позитивні емоції Герою України, а на нас наклали штрафні санкції і в рапорті неправдиво відобразили ситуацію. Це непорядно по відношенню до військових. Такі речі не можна замовчувати», – розповів в інтерв'ю «Українському футболу» директор Оболоні Олександр Різниченко.

Але часу, начебто, для символічного удару в передматчевих заходах закладено не було. Тож, КДК  і покарав Оболонь за порушення регламентованого таймінгу, навіть не звернувши увагу, на що ж були витрачені ці 60 секунд.

Зважаючи на резонанс такого неоднозначного рішення його вирішив прокоментувати Голова Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ Віталій Наум.

«З огляду на поширення окремими ЗМІ інформації з елементами маніпуляції звертаю увагу, що команди зобовʼязані дотримуватися  зворотного відліку часу до матчу (countdown) із докладним похвилинним планом та здійснювати всі передматчеві заходи відповідно до нього», – сказав Наум в коментарі пресслужбі УАФ.

  • Олександр Різниченко підтвердив факт призначення штрафу київському клубу.
  • КДК оштрафував Оболонь на три тисячі гривень.