Палкін назвав гравця Шахтаря, який невдовзі перейде у топ-клуб Європи: вибір генерального директора

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
582
1 голос
Палкін назвав гравця Шахтаря, який невдовзі перейде у топ-клуб Європи: вибір генерального директора
Георгій Судаков. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін впевнений, що провідний півзахисник «гірників» Георгій Судаков точно перейде до складу одного з грандів європейського футболу.

Сергій Палкін запевнив, що непродаж Гергія Судакова під час зимово трансферного вікна не є проблемою ні для клубу, ні для гравця.

«В нас насправді є дуже хороші молоді гравці: Бондар, Бондаренко, Конопля, Сікан, Різник. Усі вони мають великі перспективи, усі вони досить непогано розвиваються, і вірю, що в майбутньому вони стануть зірками. Але можемо сказати, що провідна роль у цій команді належить Судакову, тому що наразі він є ключовим гравцем. 

Я вже казав, що велика кількість європейських клубів зацікавлені в ньому, і я думаю, що за пів року чи рік він 100-відсотково буде в одному з провідних європейських клубів», –  розповів Палкін в інтерв'ю Педру Пінту для Stats Perform Agency.

Нагадаємо, що під час зимового трансферного вікна донецький клуб відхилив пропозицію італійського Наполі щодо Судакова у розмірі 40 млн євро.

За інформацією блогера Михайла Співаковського, за новим контрактом Судаков отримуватиме в Шахтарі мінімум 1,5-2 млн доларів (чи євро) на рік.

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін в своєму офіційному Instagram натякнув на клаусулу, що прописана в новій угоді. Вона складає 150 мільйонів у європейській валюті.

Однак, офіційних цифр неустойки, ніхто не озвучував і досі.

  • У сезоні 2023/24 років Георгій Судаков провів за Шахтар 18 поєдинків у всіх офіційних турнірах: три голи, одна результативна передача.
  • Transfermarkt оцінює нинішню вартість 21-річного українця в 18 мільйонів євро. 
  • На зимову перерву Шахтар пішов маючи 31-е очко. «Гірники» займають четверту позицію в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги.