«На ВАР судді отримують значно менше, це покарання»: Денисов розповів про зустріч клубів з комітетом арбітрів

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
263
0 голосів
«На ВАР судді отримують значно менше, це покарання»: Денисов розповів про зустріч клубів з комітетом арбітрів
Олександр Денисов, фото: ФК Полісся
Директор з медіа, маркетингу та спонсорства Полісся Олександр Денисов розповів про зустріч представників клубів УПЛ з комітетом арбітрів УАФ.

Олександр Денисов розповів деталі зустрічі представників клубів з комітетом арбітрів УАФ.

«Була пропозиція про збільшення преміальної основи для арбітрів. Якщо арбітр добре відсудив, отримав певну кількість балів, то він отримує додаткові кошти. Формують бонусний або преміальний фонд самі клуби. Але зараз вирішили не розглядати це питання.

Багато питань було про те, що давайте ви будете показувати оцінки. Але потрібна постійна ротація: хтось захворів, хтось працював на міжнародному матчі, хтось ще через якісь моменти не може».

Денисов також розповів, скільки зараз отримують судді.

«І карати, відсторонювати взагалі всіх неможливо, тому що найкращі гроші отримує арбітр, який працює в полі. На сьогоднішній день це понад 1000 доларів – 39 тисяч гривень. Тому арбітр, який зробив помилку, отримав попередження, отримає максимум роботу у машині ВАР.

Деякі клуби казали, що арбітр погано відсудив, а в наступному матчі був на ВАР, то це, по суті, втрата грошей. Це і є покарання, бо там арбітр отримує значно менше. Лучі пояснив, що він не може відсторонювати арбітрів, тому що рано чи пізно не буде кому працювати», – сказав Денисов в коментарі для «Трибуни».

  • Раніше голова Комітету арбітрів Української асоціації футболу Лучано Лучі визнав помилку судді Дмитра Бондаренка у матчі шостого туру УПЛ між Минаєм та Шахтарем (1:4).