Українського арбітра фінансово покарали за помилку в матчі Шахтаря: джерело розповіло про незвичне рішення УАФ

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
2139
0 голосів
Українського арбітра фінансово покарали за помилку в матчі Шахтаря: джерело розповіло про незвичне рішення УАФ
Дмитро Бондаренко. Фото: ФК Рух
Українські футбольні арбітри таки несуть фінансове покарання за свої помилки, втім, метод, яким з суддів стягують грошові штрафи, дуже екстравагантний.

Голова Комітету арбітрів Української асоціації футболу Лучано Лучі визнав помилку судді Дмитра Бондаренка у матчі шостого туру УПЛ між Минаєм та Шахтарем (1:4).

Річ у тім, що Бондаренко помилково трактував момент на 65 хвилині матчу, коли за фол «гірника» Судакова на гравці Минаю Ралюченку він дав жовту картку.

Відео епізоду:

Як вважає Лучі, арбітр мав показати пряму червону картку гравцю Шахтаря. Таку ж позицію зайняв і головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріціолі.

Втім, у комітеті арбітрів не збираються залишати своїх підопічних без покарання. Так, бос судівського корпусу стягує з суддів грошові штрафи. 

Бондаренко перевели з роботі в полі на роботу за системою VAR, адже головний арбітр за матч отримує 39 тисяч гривень, натомість суддя VAR – лише шість. Це, на думку Лучі, є достатнім покаранням, адже це має вдарити по заробітках суддів.

Але арбітри, які працюють з системою відеоасистента, за повідомленням Telegram-каналу «УПЛ Жива», не несуть жодного покарання:

«Тобто, якщо ти помилився, був переведений на VAR, і в наступному матчі (вже на VAR) також помилився – то спокійно забереш свої шість тисяч гривень, а вся відповідальність впаде... на арбітра в полі».

  • Наразі Комітет арбітрів лише розбирає суперечливі моменти матчів УПЛ на сайті УАФ, натомість не інформує, чи несуть арбітри покарання за свої помилки.
  • Шахтар нині займає третє місце в Прем'єр-лізі, маючи в своєму активі 18 очок. Минай з чотирма пунктами – останній.