«У цьому випадку він помилився»: в УАФ прокоментували суперечливе рішення арбітру матчу Олександрія – Минай

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
638
0 голосів
«У цьому випадку він помилився»: в УАФ прокоментували суперечливе рішення арбітру матчу Олександрія – Минай
Олександр Шандор. Фото: Динамо
Арбітр матчу Олександрія – Минай припустився помилки, коли завчасно просигналізував завершення поєдинку. Такої думки головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі.

Українська асоціація футболу на своєму порталі оприлюднила роз’яснення головного експерта з арбітражу асоціації Ніколи Ріццолі щодо контраверсійних рішень суддів у поєдинках сьомого туру УПЛ. 

Згідно з ними, арбітр матчу Олександрія – Минай (1:1) Олександр Шандор поквапився з рішенням завершити поєдинок, адже через цей свисток команді з Кіровоградщини не зарахували переможний гол:

«Арбітр дозволяє виконати кутовий на 90+7 хвилині, й оскільки м'яч було подано до середини штрафного майданчика, згідно з методичними рекомендаціями Комітету арбітрів УАФ, гра повинна була продовжуватися до того часу, допоки м'яч було б вибито за межі штрафного або поля». 

Також в роз’ясненнях припускається, чому Шандор прийняв таке рішення і як правильно він мав вчинити:

«У цьому випадку арбітр помилився та свиснув, коли м'яч іще перебував у штрафному майданчику (можливо, він хибно вважав, що він вийшов за лінію воріт), він повинен був дати можливість закінчити дії».

Наостанок у повідомленні наголошено на особливостях роботи системи VAR, яка могла б втрутитися в даний епізод, якби Шандор не просигналізував завершення матчу, адже в такому випадку система відеоасистента не може бути задіяною.