Турнірна таблиця Шахтаря у Лізі чемпіонів: відоме місце «гірників» у групі H після поразки від Порту

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
5022
0 голосів
Турнірна таблиця Шахтаря у Лізі чемпіонів: відоме місце «гірників» у групі H після поразки від Порту
Шахтар перед матчем з Порту. Фото: ФК Шахтар
Сьогодні стартувала Ліга чемпіонів сезону 2022/23. У групі H, де виступають Шахтар, Порту, Барселона та Антверпен, відбулися матчі першого туру.

Шахтар невдало розпочав свій шлях у Лізі чемпіонів. «Гірники» поступились Порту (1:3) у номінально домашньому матчі у Гамбурзі. У «драконів» дублем відзначився Галену, ще один м’яч забив Таремі. У Шахтаря гол на рахунку Келсі.

В іншому матчі групи Н Барселона на «Камп Ноу» без шансів розтрощила новачка турніру Антверпен. Ще у першому таймі голи забили Фелікс, Левандовськи та Батай у свої ворота. У другій половині зустрічі побиття бельгійців продовжилось. Гаві та все той же Фелікс встановили остаточний рахунок – 5:0. 

Турнірна таблиця Шахтаря у групі Н

У Барселони та Порту в активі по три очки, але в каталонців краща різниця забитих та пропущених м’ячів, завдяки чому вони очолюють групу. Шахтар з нулем балів знаходиться на третій позиції в таблиці. 

Антверпен, у якого також немає залікових пунктів, поступається донецькій команді за додатковими показниками.

Нагадаємо, що в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів виходять по дві найкращі команди із груп. Треті місця продовжать свій шлях у плей-офф Ліги Європи. Для команд, які залишаться на останніх позиціях, єврокубки завершаться.

Календар матчів Шахтаря в Лізі чемпіонів сезону 2023/24

  • 04.10 Антверпен - Шахтар
  • 25.10 Барселона - Шахтар
  • 07.11 Шахтар - Барселона
  • 28.11 Шахтар - Антверпен
  • 13.12 Порту - Шахтар