Динамо шукає заміну Луческу: боси киян приглядаються до тренера з Європи

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
501
0 голосів
Динамо шукає заміну Луческу: боси киян приглядаються до тренера з Європи
Мірча Луческу. Фото: Google
Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу найближчим часом може покинути столичний клуб. Змінити на тренерському містку біло-синіх румунського наставника має інший іноземний фахівець.

Новини та чутки довкола наставника київського Динамо Мірчі Луческу, а точніше його звільнення із займаної посади в столичному клубі, продовжують з’являтися із завидною регулярністю.

За інформацією румунських ЗМІ, Луческу в Динамо може змінити інший іноземний фахівець. Джерело стверджує, що керівництво Динамо вже шукає нового тренера за кордоном.

Наразі Динамо обирає тренера серед іспанських фахівців, але якщо переговори не будуть успішними, команду можуть очолити або нинішній керманич одеського Чорноморця Роман Григорчук, або асистент Мірчі Луческу, легендарний воротар Динамо, Олександр Шовковський.

Журналісти румунського видання Gazeta Sporturilor пишуть, що на укладення угоди з тренером із Європи босам Динамо потрібен час.

Однак, це не головна проблема. Через обмежені фінансові можливості клубу та ситуацію з безпекою в Україні із запрошенням фахівця до Києва можуть бути проблеми.

А головною причиною рокіровки на тренерському кріслі Динамо наші румунські колеги називають ймовірні невтішні результати киян на старті сезону.

  • Мірча Луческу тренує київське Динамо з 2020 року.
  • За цей час разом з киянами він став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни. Всі трофеї в перший сезон на чолі Динамо – 2020/2021.
  • Минулого сезону кияни повторили антирекорд часів Олега Блохіна сезон 2013/14 років, посівши четверте місце в УПЛ.
  • В поточному сезоні Динамо вилетіло з єврокубків на стадії плей-оф кваліфікації Ліги конференцій, програвши двохматчеву дуель Бешикташу (2:3, 0:1).