«Луческу важко переконати щось змінювати»: ексхавбек Шахтаря висловився про легендарного тренера «гірників»

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
478
0 голосів
«Луческу важко переконати щось змінювати»: ексхавбек Шахтаря висловився про легендарного тренера «гірників»
Мірча Луческу. Фото: Google
За словами колишнього хавбека Шахтаря Михайла Шишки, екснаставник «гірників» Мірча Луческу – гарний спеціаліст, але йому треба встигати за часом, адже футбол не стоїть на місці.

Хавбек Михайло Шишка, який у 2012-2016 роках був у системі Шахтаря, в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів про співпрацю з культовим колишнім головним тренером «гірників» Мірчею Луческу.

Як зізнався півзахисник, з румуном він не спілкувався, натомість декілька разів він контактував з помічником Луческу Олександром Спірідоном, але все одно поділився думкою про Мірчу:

«Луческу – дуже хороший тренер, який бачить потенціал футболіста та вміє його розвивати. Звичайно, кожному спеціалісту треба продовжувати вчитися та щось змінювати. Деякі підходи із часом втрачають актуальність. Футбол не стоїть на місці».

Втім, Шишка намагався знайти причини, чому 78-річний тренер не змінює свої методи роботи:

«З іншого боку, можна зрозуміти людину, яка все життя йшла до опанування тренерської майстерності, та її методи давали результат. Її важко переконати щось змінювати».

  • Півзахисник перебував у системі Шахтаря з 2012 по 2016 рік, граючи в основному за дубль та молодіжну команду. За основу «гірників» Михайло так і не дебютував.
  • Того ж 2016 року Шахтар залишив і Луческу, який працював з командою протягом 12 сезонів.
  • З «гірниками» румун став восьмикратним чемпіоном, шестикратним володарем Кубка України, сім разів вигравав Суперкубок України, а 2009 року став володарем Кубка УЄФА.