«Все пішло не за їхнім планом»: Харлан пояснила, чого хотіли досягти росіяни через рукостискання Смірнової

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
6996
0 голосів
«Все пішло не за їхнім планом»: Харлан пояснила, чого хотіли досягти росіяни через рукостискання Смірнової
Ольга Харлан. Фото: Google
Українська шаблістка Ольга Харлан пригадала скандальний поєдинок проти росіянки Анни Смірнової на чемпіонаті світу з фехтування, чітко пояснивши свою позицію і провокацію підданої путіна.

Ольга Харлан впевнена, що росіянка Анна Смірнова свідомо йшла на ескалацію після завершення їх поєдинку на чемпіонаті світу з фехтування, простягаючи свою руку до неї.

«Вони хотіли використати рукостискання як знак миру, що спорт поза політикою, все в цьому роді. Для них було дуже важливо зробити фото та відео, щоб довести, що Росія та Україна разом. 

Але все пішло не за їхнім планом, бо я навіть не розглядала інших варіантів. Ніхто не може змусити ні мене, ні Україну до миру», – максимально категорично заявила Харлан в інтерв’ю британському виданню The Guardian.

  • Ольга Харлан отримала дискваліфікацію на ЧС після відмови тиснути руку фехтувальниці з РФ Анні Смірновій.
  • Організатори турніру дискваліфікували українку, мотивуючи це порушенням спортивних принципів і правил фехтування – кожна сутичка має обов’язково завершуватися рукостисканням.  
  • Згодом дискваліфікацію нашої спортсменки відмінили. Також МОК запевнив, що Ольга попри все матиме спеціальну ліцензію на участь в Олімпіаді 2024 року, що пройде в Парижі.