«Вперше ми побачилися у Пекіні»: Харлан сказала все, що думає про Усика

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
19098
8 голосів
«Вперше ми побачилися у Пекіні»: Харлан сказала все, що думає про Усика
Ольга Харлан та Олександр Усик. Фото: Google
Дворазова олімпійська чемпіонка та шестиразова чемпіонка світу з фехтування на шаблі Ольга Харлан розповіла, як вона вперше познайомилася з непереможним боксером Олександром Усиком.

Днями одна з найкращих спортсменок України часів незалежності Ольга Харлан отримала нагороду «Національна легенда України», а також Орден Свободи з рук президента України Володимира Зеленського.

Разом з нею ідентичну відзнаку дістав і чемпіон світу з боксу у надважкому дивізіоні Олександр Усик. Обидві наші легенди на прийомі у президента спілкувалися між собою дуже невимушено, бо, виявляється вже не один рік знайомі особисто.

«Саша дуже простий. Ми знаємо одне одного дуже давно. Вперше ми побачилися на Олімпіаді у Пекіні, у 2008. З того моменту ми підтримуємо зв’язок. Я дуже захоплююся ним і як спортсменом, і як людиною. Мені важливо почути про його досвід у якихось важливих питаннях.

Це взагалі цікаво: коли я спілкуюся з представниками інших видів спорту, мені дуже цікаво зрозуміти ментальність і якісь деталі, я беру щось для себе. Саша – дуже позитивний і класний», –  розповіла Харлан в інтерв'ю Sport-express.ua

Всі нагороди Ольги Харлан на Олімпійських іграх:

  • Золото – командний турнір (Пекін-2008), з Ольгою Жовнір, Галиною Пундик і Оленою Хомровою; командний турнір (Париж-2024), з Аліною Комащук, Оленою Кравацькою та Юлією Бакастовою.
  • Срібло – командний турнір (Ріо-2016), з Аліною Комащук, Оленою Кравацькою та Оленою Вороніною.
  • Бронза – особистий турнір (Лондон-2012, Ріо-2016, Париж-2024).